Natuurcamping Drenthe

Gasselterheide

Kamperen in de natuur in Drenthe

Als je op zoek bent naar een unieke kampeerervaring, kom dan naar Camping de Berken! Je kunt hier genieten van de prachtige natuur die de provincie Drenthe te bieden heeft. Zo zijn er eindeloos veel prachtige wandel- en fietsroutes die je vanaf de camping kunt ontdekken.

Ontdek de bosrijke omgeving van de camping

Een van de grootste voordelen van kamperen op camping de Berken is dat de camping omringd is door bos en heidevelden. Je hebt het gevoel dat je er middenin kampeert! Hierdoor ben je echt één met de natuur om je heen. De camping grenst aan het Drouwenerzand en ligt in het Nationaal Park Drentsche Aa. Vanaf de camping loop je zo het Drouwenerzand op. Het Drouwenerzand kenmerkt zich door de uitgestrekte bossen, heidevelden,zandverstuivingen en jeneverbesstruwelen. Hier kun je heerlijk wandelen en genieten van de rust en stilte om je heen. Kortom, wil je een unieke kampeerervaring beleven op een rustige camping, middenin de prachtige natuur van Drenthe? Reserveer dan snel je plekje!

Onze kampeermogelijkheden op een rijtje

Kamperen in de Drentse natuur

Bos achter de camping in Drenthe

Geniet van al het moois dat Drenthe te bieden heeft

Camping de Berken is een geweldige uitvalsbasis waar je kunt genieten van al het moois dat de provincie Drenthe te bieden heeft. Een van de hoogtepunten van Drenthe zijn de hunebedden. Deze prehistorische monumenten zijn uniek in de wereld en zijn zeker een bezoekje waard. Het grootste hunebed van Nederland ligt in Borger, op ca. 5 kilometer van de camping. Het dichtsbijzijnde hunebed ligt op 800 meter van de camping.

Een andere plek waar je als natuurliefhebber niet omheen kunt, is de boswachterij Gieten-Borger, met als hoogtepunten de zwemplassen het Nije Hemelriek en het Gasselterveld. Hier waan je je in het buitenland. Ook vind je hier het Boomkroonpad waar je tussen de boomtoppen wandelt. Vanaf het Boomkroonpad kun je starten met allerlei wandelroutes. Je geniet er van de rust en stilte van het bos. Ook het Nationaal Park Drentsche Aa is een aanrader. Dit gebied staat bekend om zijn prachtige beekdalen en uitgestrekte heidevelden waar je prachtig kunt wandelen en fietsen.

Op Camping de Berken kun je vele wandel- en fietsroutes krijgen, zodat je optimaal de prachtige omgeving kunt ontdekken. Kortom, op Camping de Berken kun je volop genieten van de geweldige natuur en alle bezienswaardigheden die de provincie Drenthe te bieden heeft.

Hier kun je fietsen en wandelen in de omgeving

Huur een chalet of studio in de natuur van Drenthe

Luchtfoto camping de berken2

Over de omgeving van Camping de Berken

Ontdek de prachtige omgeving van Camping de Berken: er is hier genoeg te doen! Of je nu op zoek bent naar avontuur, geschiedenis of gewoon lekker wilt ontspannen in de natuur, er is voor ieder wat wils. Hier lees je meer over de verschillende activiteiten en bezienswaardigheden in de buurt.

Plezier voor jong en oud

Voor de avonturiers onder ons zijn er pretparken zoals Wildlands Adventure Zoo en Drouwenerzand Attractiepark. Hier kunnen jong en oud zich vermaken. Beide zorgen voor een leuk dagje weg met het gezin of met vrienden.

Voor de geschiedenisliefhebbers zijn er de historische hunebedden die verspreid liggen door de provincie. Deze prehistorische grafmonumenten zijn uniek en indrukwekkend om te zien. Het is een mooie manier om meer te leren over de geschiedenis van de regio. Gezellige steden in de buurt Ook zijn er gezellige steden in de buurt van de camping, zoals Assen en Emmen, waar je kunt winkelen, uit eten gaan of een museum kunt bezoeken. Het is een leuke afwisseling van de natuur en geeft je de kans om meer te leren over de cultuur van de regio.

Voor gezinnen met jonge kinderen is Kabouterland een aanrader. Hier kunnen kinderen op ontdekkingstocht gaan in het kabouterbos en spelen in de speeltuin. Hier prikkel je de fantasie van kinderen terwijl je ze te laat genieten van de natuur.

Fietsen en wandelen vanaf onze natuurcamping

Ten slotte kan er in de natuur rondom de camping heerlijk gefietst en gewandeld worden. Er zijn diverse routes beschikbaar die je langs de mooiste plekjes van Drenthe leiden. Kom naar camping de Berken om te ontspannen en te genieten van de natuur. Kortom, op en rondom onze natuurcamping in Drenthe is er voor ieder wat wils. Of je nu op zoek bent naar avontuur, geschiedenis of gewoon lekker wilt ontspannen in de natuur, er is genoeg te doen en te zien.

Boek nu uw vakantie in Drenthe!