Omgeving

Gelegen midden op het Unesco Geopark de Hondsrug is de camping dé ideale uitvalsbasis om lopend of per fiets de verschillende unieke gebieden in Drenthe te ontdekken. Denk hierbij aan, het unieke natuurgebied "Het Drouwenerzand", het Nationaal park de Drentsche Aa, De Hunze Vallei en de diverse staatsbossen in de omgeving.

Camping de Berken ligt te midden van de typisch Drentse natuur en cultuur. Zo vindt u in de nabije omgeving: heidevelden, bossen, vennen, hunebedden, zandverstuivingen en pittoreske brinkdorpen. Het uitstekende fietsknooppuntennetwerk maakt deze omgeving van Drenthe uitermate geschikt om met de fiets te verkennen. U sluit vanaf de camping perfect aan op dit fietsnetwerk.

brasserie flair gasselte.jpg

Lekker uit eten?

In de naastgelegen Brasserie kunt u genieten van de Drentse heide onder het genot van een hapje of een drankje. Maar mocht u eens wat anders willen, dan heeft Gasselte genoeg andere eetgelegenheden te bieden.

Lees verder
MTB header Camping de Berken.jpg

Actief op stap?

Wanneer u de omgeving actief wilt gaan verkennen, kunt u gaan geocachen of letterboxen. In de directe omgeving zijn verschillende schatten verstopt die door middel van coördinaten of hints te vinden zijn. En houdt u van golfen? Dan zijn er verschillende golfbanen in deze omgeving van Drenthe. Voor mountainbikers van elk niveau is er heel mooi mountainbikeparcours nabij de camping.

Beleef onze omgeving!

Geopark de Hondsrug