Fietsen en wandelen

Fietsen en wandelen zijn leuke activiteiten om te doen tijdens uw vakantie op onze camping in Drenthe. Camping de Berken ligt midden op de Hondsrug met uitgestrekt en afwisselend wandel- en fietsnetwerk voor de deur. Vanaf de camping wandelt u zo naar het Drouwenerzand, één van de mooiste natuurgebieden van het land. Met de fiets sluit u vanaf de camping aan op het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk van Drenthe/Groningen. Meer informatie hierover kunt u krijgen bij onze receptie.

fietsen in drenthe2.png

Fietsen

Camping de Berken is ideaal gelegen voor het maken van mooie fietstochten in Drenthe. U kunt zelf bepalen hoe ver u wilt gaan door de omliggende bossen, heidegebieden en brinkdorpjes. Vanaf de camping kunt u zo aansluiten op het fietsknooppuntennetwerk. In het "vergeten-boodschappen-winkeltje" zijn verschillende fietsroutes en kaarten te koop.

Bent u meer van het Mountainbiken? Mountainbike dan één van de mooiste mountainbikeroutes in Nederland.

Fietsverhuur

Een fiets kunt u bij ons huren voor € 8,- per dag of € 40,- per week. Kinderfietsen zijn € 5,- per dag of 25,- per week. Wij hebben een beperkt assortiment, waarbij geldt op = op. 

Zijn onze fietsen op? Dan kunt u terecht bij Fietsverhuur Gasselte. Hier kunt u ook terecht voor e-bikes, mountainbikes enz.

wandelen in drenthe2.jpg

Wandelen

Vanaf de camping loopt u zo het prachtige natuurgebied "Het Drouwenerzand" in. Het Drouwenerzand is een uniek stuifzandgebied met heide, korstmossen en jeneverbesstruiken. Het gebied wordt begraasd door een kudde Drentse heideschapen. Dit mooie natuurgebied is aangewezen als Natura 2000 gebied en is het eerste Aardkundig Monument van Drenthe.

Er is een mooie wandeling uitgezet ( 4,5 km), die u kunt starten vanaf het eerste toiletgebouw op de camping. Tegenover de camping zijn 2 routes uitgezet door het natuurgebied van de Waterleiding Maatschappij Drenthe. In de nabij gelegen Staatsbossen, bij het Boomkroonpad, zijn diverse wandelingen in lengte variërend van 3 tot 16,5 km uitgezet. Stuk voor stuk unieke mogelijkheden om het mooie Drenthe te ontdekken.