Blogs en Nieuws

Hotelkamer in de natuur: beleef het in Drenthe!

Hou je van de luxe van een hotel maar ook van de rust van de natuur? Dan is het kiezen van je vakantiebestemming ongetwijfeld elk jaar weer een lastige puzzel. Camping de Berken biedt nu gelukkig de oplossing in de vorm van de Berkenstudio. Dat is een soort luxe hotelkamer, maar dan midden in de groene natuur van Drenthe. In dit artikel vertellen we je er alles over!

24-10-2021
Meer info

Paardrijden in Drenthe? Verblijf op onze camping!

Camping de Berken kent vele trouwe gasten die jaarlijks terugkomen voor een ontspannen verblijf. Maar de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen: het is niet alleen de camping zelf die het zo aantrekkelijk maakt om terug te keren. Minstens zo’n aantrekkingskracht heeft de prachtige Drentse omgeving waar je heerlijk kunt paardrijden en tal van andere activiteiten kunt ondernemen.

24-10-2021
Meer info

Golfen in Drenthe? Verblijf op onze camping!

Veel Drentenaren weten dat Camping de Berken gelegen is middenin het wonderschone natuurgebied de Hondsrug. Maar wist jij al dat onze camping zich ook prachtig in het midden bevindt van meerdere nabij gelegen golfbanen? Hiermee vormt ons campingterrein de ideale uitvalsbasis voor iedereen die een heerlijke vakantie wil combineren met het uitoefenen van zijn favoriete sport.

24-10-2021
Meer info

De ideale camping om te mountainbiken in Drenthe

Camping de Berken is de ideale uitvalsbasis voor iedereen die houdt van wandelen en fietsen. En is het specifiek mountainbiken dat jouw interesse heeft? Dan ben je bij ons helemaal aan het juiste adres. Onze camping ligt namelijk centraal in een prachtig mountainbikegebied in Drenthe! In dit artikel vertellen we alles wat je als fervent mountainbiker wilt weten.

24-10-2021
Meer info

Waarom kamperen in een camper in Drenthe?

Traditioneel kamperen met caravan en tent valt niet bij iedereen in de smaak. Mogelijke oplossingen zijn dan de huur van een chalet of trekkershut. Maar wil je de mobiliteit van een caravan combineren met het comfort van een eigen chalet of hut? Dan ga je op vakantie met de camper! Op Camping de Berken in Drenthe vind je speciaal hiervoor 4 mooie camperplaatsen.

24-10-2021
Meer info

Kamperen op de Hondsrug: wat is er te doen? Onze top 4 activiteiten

Kom jij kamperen bij Camping de Berken? Bij ons bevind jij je midden op de Hondsrug tussen steden als Groningen, Emmen en Assen. Een ideale locatie, want in deze omgeving is meer dan genoeg te doen. Net als op onze camping. Voor iedereen die ook buiten het campingterrein regelmatig iets wil ondernemen, hebben wij een top 4 van activiteiten samengesteld:

24-10-2021
Meer info

Met zijn tweeën Drenthe ontdekken? Dit is onze Top 10

Heerlijk, zo’n kampeervakantie in Drenthe. En bij Camping De Berken maken we het onze gasten zo naar de zin, dat je eigenlijk nauwelijks van het terrein af wilt. Maar, eerlijk is eerlijk, dat is een beetje zonde. Er valt immers zoveel te ontdekken en te beleven in Drenthe. Op zoek naar leuke uitstapjes voor met zijn tweeën? Doe je voordeel met onze persoonlijke Top 10.

24-10-2021
Meer info

Alles voor de kinderen en een beetje voor jezelf

‘Als de kinderen het naar hun zin hebben, is onze vakantie geslaagd’. Dat is voor veel ouders van jonge kinderen een belangrijk criterium bij de keuze van hun vakantiebestemming. Logisch, natuurlijk, want wat is mooier dan te zien dat je kinderen genieten tijdens hun vakantie. Maar cijfer jezelf niet weg! Hoe zorg je er als ouders voor dat je zelf ook zoveel mogelijk geniet?

24-10-2021
Meer info

Kleine mensen houden van Drenthe

Kleine mensen houden van Drenthe. Daarmee doelen we bij wijze van uitzondering niet op de vele kinderen die op en in de directe omgeving van onze camping een onvergetelijke kampeervakantie beleven. Nee, in dit geval doelen we op het ‘Trechterbekervolk’, kleine mensen uit een ver verleden, die uitgerekend in Drenthe unieke historische sporen nalieten.

24-10-2021
Meer info

Kamperen wint nog steeds terrein

Wij mogen terugkijken op een mooi en druk seizoen met wisselend weer. Het blijft trouwens leuk om te ervaren dat kinderen zich daar niks van aantrekken. Die gaan toch wel op avontuur, weer of geen weer. En als het al te gortig is, dan is er op veel campings ook binnen van alles te beleven. Wij hebben daar onze binnenspeeltuin en knutselzolder voor en daar wordt gretig gebruik van gemaakt.

24-10-2021
Meer info

Wat vinden kinderen zo leuk aan kamperen?

Het kampeerseizoen zit er op en de kinderen vermaken zich weer op school, met een weekje herfstvakantie als welkome onderbreking. Misschien neemt u ze mee het bos in om paddenstoelen te zoeken, staat er een attractiepark op het programma, of heeft u andere plannen. ‘Naar de camping’ hoort daar waarschijnlijk niet bij, want buiten de kampeergelegenheden met vooral vaste gasten, zijn de meeste seizoencampings al gesloten.

24-10-2021
Meer info

Waarom naar een rustige camping gaan?

In de hectiek van het dagelijks bestaan heeft u het al druk genoeg. Werkafspraken, privéverplichtingen en andere omgevingsinvloeden vragen allemaal om uw aandacht. Eens in de zoveel tijd is het daarom tijd om deze drukte te ontvluchten. U kiest dan bewust voor een rustige vakantie en uiteraard vindt u die het makkelijkst op een rustige camping.

24-10-2021
Meer info

Waar moet een goede gezinscamping aan voldoen?

Als u op vakantie gaat en wilt kamperen, zoekt u een camping die in de smaak valt bij het hele gezin. Campings zijn er namelijk in vele soorten en maten en een camping die geschikt is voor kleuters, is dit nog niet automatisch voor oudere kinderen. De truc is daarom om een gezinscamping te vinden die voldoende te bieden heeft voor zowel jong als oud. Dit zijn de criteria waaraan zo’n gezinscamping moet voldoen:

24-10-2021
Meer info

4 voordelen van kamperen in Drenthe

Wie op vakantie gaat, heeft tegenwoordig meer mogelijkheden dan ooit. Van avontuurlijke trektochten in het verre buitenland tot een verblijf in luxueuze hotels en van glamping op tropisches locatie tot kamperen op een camping in Drenthe. Hoewel die laatste optie minder spannend klinkt, is het helemaal zo gek nog niet. Waarom? Dat leggen we hieronder uit. Kamperen in Drenthe biedt namelijk tal van voordelen:

24-10-2021
Meer info

Camping in Drenthe met sanitair op loopafstand

Veel mensen hebben een haat-liefdeverhouding met kamperen. Er is niets zo fijn als vertoeven in de buitenlucht, maar het eindeloos zoeken naar een toiletgebouw in het holst van de nacht valt vaak minder in de smaak. Dat laatste is bij Camping de Berken gelukkig zeker niet het geval, want onze camping in Drenthe biedt moderne sanitaire voorzieningen op loopafstand van alle campingplaatsen.

24-10-2021
Meer info

Gratis wifi in uw tent of chalet

U zoekt een camping waar uw kinderen heerlijk kunnen spelen, maar waar u zelf de nodige rust kunt vinden. Dat kan bij Camping de Berken in Drenthe. U bent even helemaal weg en vergeet de dagelijkse beslommeringen die horen bij het leven in onze haastige maatschappij. Voor maximale ontspanning is het zelfs het beste om ook internet even te laten voor wat het is.

24-10-2021
Meer info

Huur een prachtig chalet in Drenthe

Wilt u verblijven in een groene omgeving, maar toch genieten van het comfort van moderne faciliteiten? Dan is het huren van een chalet in Drenthe een uitstekende optie. En dan in het bijzonder bij Camping de Berken, gelegen pal in het indrukwekkende natuurschoon van Unesco Geopark de Hondsrug. In dit artikel vertellen we u wat u zoal kunt verwachten bij de huur van een van onze chalets.

24-10-2021
Meer info

Verblijf in een trekkershut in Drenthe

Het vinden van de gewenste vakantiebestemming is niet altijd gemakkelijk. Zo is de eenvoud van kamperen niet voor iedereen aantrekkelijk, terwijl ook de drukte van een hotel zeker zijn nadelen heeft. Vindt u het ook lastig kiezen tussen bovenstaande opties? Overweeg dan eens de gulden middenweg: een verblijf in een authentieke trekkershut in Drenthe!

24-10-2021
Meer info

Luxe verhuuraccommodaties in Drenthe

Een eigen stekje in de prachtige natuur van Drenthe; het is een lang gekoesterde droom van velen. Ook u kunt deze droom ervaren, door gebruik te maken van de vele verhuurmogelijkheden van Camping de Berken. Of u nu op zoek bent naar de luxe van een chalet of het kampeergevoel van een tent – op onze pittoreske locatie komt u helemaal tot rust. Hieronder vertellen wij meer over de verhuuropties.

24-10-2021
Meer info

Online boeken voor 2022 is weer mogelijk

Het is nu al weer mogelijk om voor 2022 uw plekje te boeken via onze website!

Boek nu alvast!

24-10-2021
Meer info

Kinderen raken niet uitgekeken in Drenthe | Dit is onze Top 10

Met uw keus voor onze kindvriendelijke camping in Drenthe, kiest u voor een avontuurlijke vakantie in eigen land. Op de camping zelf vinden kinderen oneindig veel mogelijkheden om zich te vermaken. Er zijn mooie speeltuinen en we hebben een fantastische knutselzolder. Ook wijzen we u graag op ons recreatieprogramma dat geen dag hetzelfde is. Daarnaast is er natuurlijk van alles te beleven buiten de camping. Als er één provincie is waar kinderen niet uitgekeken raken, is het Drenthe. Dit is onze Top 10.

23-10-2021
Meer info

In de dorpen van Drenthe is altijd wat te doen

Met zoveel attracties en activiteiten voor kinderen, valt het niet mee om onze familiecamping tijdens de kampeervakantie te verlaten. Toch bevelen we dat aan. Want er valt heel veel te doen en te ontdekken in onze mooie provincie en daar is onze camping de ideale uitvalsbasis voor. Stribbelen de kinderen tegen omdat ze met vriendjes en vriendinnetjes opgaan in hun spel? Stel ze dan een lekkere pannenkoek in het vooruitzicht.

23-10-2021
Meer info

Koken? Niets leukers dan kokkerellen in de buitenlucht

Bent u nog op zoek naar een sinterklaas- of kerstcadeau? En dan het liefst een cadeau waar het hele gezin plezier van heeft, tijdens de eerstvolgende kampeervakantie in Drenthe, bijvoorbeeld? Dan is een skottelbraai of cobb misschien iets voor u. Beide kooktoestellen voor in de buitenlucht zijn een veelzijdig en vooral veilig alternatief voor de barbecue.

23-10-2021
Meer info

Een slaapzak maakt kampeerervaring kinderen compleet

Nu de winter aanbreekt en het kampeerseizoen mijlenver weg lijkt, is het goed om aan iets warms te denken. Daarmee doelen we niet op een kop hete chocolademelk of een glas glühwein, maar op een product dat de echter kampeerliefhebber zeker zal aanspreken: de slaapzak. Slaapzakken zijn er in allerlei uitvoeringen en in de juiste slaapzak ligt u er warmpjes bij.

23-10-2021
Meer info

Dit is wat Drenthe voor kinderen bijzonder maakt

Drenthe is rust, ruimte en genieten van gezonde boslucht. Als volwassenen hebben we daar ruimschoots genoeg aan, vakantietijd is immers bedoeld om te ontstressen. Maar of rust en ruimte uw kinderen boeien, is zeer de vraag. Kinderen willen ravotten en iets te ontdekken hebben. Ze willen avonturen beleven.

23-10-2021
Meer info

De voordelen van een camping met privé sanitair

Als u kiest voor een kampeervakantie, maakt u een bewuste keuze voor het buitenleven. Dat betekent echter allerminst dat u in alle opzichten back to basics gaat. Bij Camping de Berken heeft u bijvoorbeeld de keuze uit twee vloerverwarmde sanitairgebouwen, maar kunt u ook kiezen voor een comfortplaats met privé sanitair. In dit artikel vertellen we u alles over de voordelen van eigen sanitair op uw campingplek.

23-10-2021
Meer info

Prachtige ANWB camping in Drenthe

Op zoek naar een prachtige ANWB camping in Drenthe? De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB waardeert Camping de Berken met maar liefst 4 sterren! Ook is onze camping opgenomen in het rijtje van hoog aangeschreven ANWB Charme campings. In dit artikel leggen we uit waarom Camping de Berken zo hoog scoort bij deze Nederlandse toeristenorganisatie en aan welke eisen een ANWB camping in Drenthe zoal moet voldoen.

22-10-2021
Meer info

Kamperen met de kou: hoe blijf ik warm?

Camping de Berken is gesloten in de maanden tussen 1 oktober en 1 april. Maar ook in de maanden dat we open zijn, kan het soms koud zijn. Wil jij ervoor zijn dat je niet koud wordt tijdens koude dagen/nachten? Volg dan onze tips op om het tijdens jouw kampeertrip in elk geval niet al te koud te krijgen:

02-10-2021
Meer info

Kom met Pasen kamperen op Camping de Berken

De tijd vliegt, en voor u het weet zitten we weer met z'n allen aan het Paasontbijt. Wat is er dan leuker om dat Paasontbijt te nuttigen op Camping de Berken? Kom met Pasen kamperen in Drenthe op onze camping!

17-09-2021
Meer info

Kom met Hemelvaart of Pinksteren kamperen op Camping de Berken!

Kunt u ook niet wachten tot de zomer om de camping weer te bezoeken? Kom dan gezellig kamperen of iets huren met Hemelvaart en/of Pinksteren op Camping de Berken! 

17-08-2021
Meer info

Hotel in Gasselte: uniek gelegen

Wil je even helemaal tot rust komen? Dan biedt een hotel in Gasselte alle luxe die je hiervoor nodig hebt. Voor het vinden van échte rust moet je echter in de natuur zijn. Geen enkele andere omgeving doet je immers zo effectief ontspannen. Camping de Berken biedt daarom een unieke combinatie aan en koppelt het comfort van een hotel aan de pracht van het lokale natuurschoon in Gasselte.

17-08-2021
Meer info

Camping met eigen sanitair gezocht?

Genieten van het kampeergevoel maar dan met het comfort van thuis? Kies dan voor een camping met eigen sanitair. Op Camping de Berken hebben we verschillende kampeerplekken met eigen sanitair. Wat zijn de voordelen van een camping met eigen sanitair? En voor wie is een camping met eigen sanitair geschikt?

16-08-2021
Meer info

Hoe blijft u koel op de camping?

De afgelopen jaren is de populariteit van kamperen in eigen land flink toegenomen. Niet zo vreemd als je kijkt naar de oplopende temperaturen. Maar hoe blijft u koel op de camping? 

22-07-2021
Meer info

De mooiste fietsroutes in de omgeving van Camping de Berken

Camping de Berken is perfect gelegen voor de meest prachtige fietstochten. Daarom in deze blog: fietsen rondom Camping de Berken. Welke routes mag u niet missen?

27-05-2021
Meer info

Op vakantie met een caravan of camper in Drenthe – hoe maakt u de keuze?

Waar de een al jaren zweert bij zijn of haar camper, trekt de ander er liever op uit met de caravan. Hoe maakt u de keuze? En wat is de beste keuze voor een vakantie in Drenthe?

12-05-2021
Meer info

Wat is er te doen in de omgeving Drouwenerzand?

Camping de Berken is een kleinschalige natuurcamping bij het Drouwenerzand in Drenthe. Naast een prachtig natuurgebied is ook het attractiepark met de gelijknamige naam vlak bij onze camping te vinden. Benieuwd wat er allemaal te doen is in de omgeving Drouwenerzand? Lees dan snel verder.

30-04-2021
Meer info

5 tips voor kindvriendelijk kamperen in Drenthe

Voor kinderen is kamperen een feest: de hele dag buiten samenspelen met andere kinderen. En door de aanwezigheid van een animatieteam kunt u als ouder heerlijk ontspannen. Maar hoe kiest u de beste kindvriendelijke camping in Drenthe?

30-03-2021
Meer info

Chalet, studio of trekkershut huren in Drenthe: hoe maakt u de keuze?

U wilt graag genieten van het campinggevoel mét de luxe van een huuraccommodatie. Dan zit u op Camping de Berken goed! Op onze camping kunt u namelijk kiezen uit verschillende huuraccommodaties. Een chalet, een chalet de luxe, een studio of toch een trekkershut, hoe maakt u de keuze?

15-02-2021
Meer info

Op expeditie in Drenthe

De lente. Wie verlangt er niet naar? Zeker na al die nattigheid en stormoverlast van de afgelopen dagen is het hoog tijd voor een zonnetje en wat mildere omstandigheden. Het seizoen van de kleine en grotere vakantie- en kampeerbeurzen is al aangebroken, waardoor we in ieder geval al min of meer in de lentesfeer raken – weer of geen weer.

05-02-2021
Meer info

Kamperen in Drenthe: wat is er allemaal te doen? 3 tips!

Wilt u graag kamperen in Drenthe? Groot gelijk! Drenthe is misschien wel de mooiste provincie van Nederland! Ruimte, rust en natuur, wat kan een mens nog meer willen. Benieuwd wat u kunt gaan doen in Drenthe rondom Camping de Berken? In deze blog geven we drie tips voor activiteiten in onze mooie provincie!

29-01-2021
Meer info

Wat zijn de leukste activiteiten voor kinderen op een camping?

Op en rondom een camping zoals Camping de Berken is van alles te doen. Met name voor kinderen, die zich in de groene omgeving naar hartenlust kunnen uitleven en oneindig veel speelplezier beleven. Kun jij alvast een beetje inspiratie gebruiken? Hieronder zetten wij de leukste activiteiten voor kinderen op en rondom onze camping op een rijtje:

03-12-2020
Meer info

Nieuw in het seizoen 2021

Deze winter gaan we weer volop bezig met vernieuwingen voor het seizoen 2021. Hieronder vertellen we wat u onder andere kunt verwachten:

Met deze vernieuwingen blijft camping de Berken een mooie familiecamping in Drenthe met ruime kampeerplaatsen en luxe chalets en stacaravans. Door de nieuwe huurchalets kunnen nog meer gasten van onze ruime camping genieten.

17-10-2020
Meer info