Met uw keus voor onze kindvriendelijke camping in Drenthe, kiest u voor een avontuurlijke vakantie in eigen land. Op de camping zelf vinden kinderen oneindig veel mogelijkheden om zich te vermaken. Er zijn mooie speeltuinen en we hebben een fantastische knutselzolder. Ook wijzen we u graag op ons recreatieprogramma dat geen dag hetzelfde is. Daarnaast is er natuurlijk van alles te beleven buiten de camping. Als er één provincie is waar kinderen niet uitgekeken raken, is het Drenthe. Dit is onze Top 10.

1. Zwerven langs hunebedden

In Drenthe kun je natuurlijk niet om de hunebedden heen. Er zijn diverse wandelroutes om de indrukwekkende steenformaties op hun best te beleven. Natuur en geschiedenis in één! Stem de lengte van de wandeling af op wat de kinderbenen kunnen dragen. Breng vooraf een bezoek aan het kindvriendelijke Hunebedcentrum in Borger. Kinderen kunnen hier actief ervaren hoe hunebedden vroegen werden gebouwd.

2. Drouwenerzand Attractiepark

Een spectaculair attractiepark valt altijd in de smaak bij de kinderen. Zeker als het om Drouwenerzand Attractiepark gaat. De attracties zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en er zijn zowel rustige speeltoestellen als snelheidsattracties voor de echte lefgozers. Ook ouders zullen het park weten te waarderen, want met zijn speciale all-in formule staat het bekend als het voordeligste attractiepark in Europa.

3. Kabouters spotten

Drentenaren hebben iets met kabouters. Net als kinderen. Drenthe heeft twee fantastische locaties waar je nog kabouters in levenden lijve tegenkomt. In het Rijk der Kabouters in Eext kom je ze tegen op spannende kronkelpaadjes en kun je zien hoe ze zich vermaken in het bos. In Kabouterland in Exloo kun je de kabouters en trollen vanuit een konijnenhof van dichtbij bespieden. Dat wordt nog lastig kiezen voor de echte kabouterfans!

4. Boomkroonpad, Drouwen

Nergens in Nederland vind je zoveel natuur en wandelmogelijkheden als in het Drentse natuurgebied De Hondsrug. Een wel heel bijzondere manier om de natuur te ondergaan, is wandelen over het Boomkroonpad. Je wandelt op grote hoogte, letterlijk langs de kruinen van de bomen. In het gelijknamige buitencentrum vind je alles wat je wilt weten over de Drentse natuur. Vlakbij vind je Speelbos Lorken.

5. Attractiepark Sprookjeshof

In het aardige marktstadje Zuidlaren ligt een waar kinderparadijs: Attractiepark Sprookjeshof. Trek er gerust een dag voor uit, want zowel binnen als buiten valt er een heleboel te beleven. In de speelhal komen de kinderen in het Kabouter Klauter Kasteel handen en ogen tekort. In het sprookjesbos komen Hans en Grietje en Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen tot leven. Liever dieren knuffelen? Dat kan in de kinderboerderij waar ‘Old MacDonald’ de kleintjes welkom heet.

6. Glijden en spetteren

Als de zon schijnt, is er niets leuker dan samen een dag doorbrengen aan het water. Actief en ontspannen tegelijk. Drenthe heeft niet alleen hei en bossen, maar ook mooie waterpartijen. Speelvijver 't Nije Hemelriek en zwemplas 't Gasselterveld liggen op maar 3 km. en zijn dan ook zeker een must-do tijdens een vakantie bij onze camping in Drenthe. En natuurlijk heeft Drenthe een recordaantal kindvriendelijke zwembaden, vaak met spectaculaire glijbanen. Zwemmen in Drenthe kent geen grenzen.

7. Wildlands Adventure Zoo Emmen

Geen dierenpark, maar een dierenavonturenpark. Dat is de enige passende omschrijving voor dit geweldige park waar dieren observeren een ware belevenis is. Vanaf torens en touwbruggen bedwing je de jungle en verdwaal je in het Bamboedoolhof. Naar de Sahara of op expeditie naar het poolgebied, het kan allemaal. Devies: niet kijken maar ontdekken. Een must voor alle kids die dromen van de baan van Freek Vonk.

8. Joytime Vrijetijdsactiviteiten Grolloo

Kinderen houden van ravotten. Dat kunnen ze bij Joytime Vrijetijdsactiviteiten in Grolloo volop. Van boogschieten tot vlotten bouwen in het Outdoor Belevingspark of van de hindernisbaan tot de kabelbaan in het Klimpark Grolloo - voor jong en oud is hier altijd wat te doen. Door de ANBW bekroond als het leukste uitje van Drenthe in 2022!

9. Plopsa Indoor Coevorden

Attractiepark Plopsa Indoor in Coevorden is misschien wel het veelzijdigste overdekte activiteitenpark van Nederland. Het aantal attracties is enorm. En dat levert gegarandeerd blije gezichten op. Kabouter Plop, K3, Mega Mindy en Bumba – alle bekende vriendjes en vriendinnetjes staan klaar om uw kinderen de dag van hun leven te bezorgen. Ook buiten valt er van alles te beleven. Een aanrader.

10. Openluchtmuseum Ellert en Brammert, Schoonoord

Ze zien er op het eerste gezicht boosaardig uit, het reuzenduo Ellert en Brammert, maar het zijn in wezen goeierds. Het verhaal gaat dat ze vroeger in Schoonoord en omgeving op strooptocht gingen. Nu houden ze de wacht bij een kindvriendelijk openluchtmuseum dat de geschiedenis van de streek vertelt. Je beleeft hier hoe de mensen in het vroegere Drenthe leefden, woonden en werkten. Een speeltuin en kinderboerderij maken de belevenis compleet.

Publicatie datum : 06-10-2021

Nieuwste blogs en nieuwsartikelen

Recreatieprogramma's zijn bekend!

11-07-2024
Meer info

Boeken voor 2025 is weer mogelijk vanaf 1 juli 2025!

26-06-2024
Meer info

Boek ons nieuwe vakantiehuis voor 8 personen! Nu met 20% weekkorting!

17-06-2024
Meer info

Open dag 6 april 2024

07-03-2024
Meer info

Kunstgras op de camping: de voordelen

18-12-2023
Meer info

Volledige vernieuwing toiletgebouw

12-12-2023
Meer info