Charmecamping Drenthe

Kindercamping in de natuur van Drenthe

Kom tot jezelf op een charme camping in Drenthe

Charmecamping de Berken in Gasselte is een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar een rustige en mooie plek in de natuur. Gelegen aan het bos biedt de camping prachtige ruime plaatsen voor zowel caravans, campers, vouwwagens en tenten. Naast de mooie grote plekken en de prachtige omgeving, staat onze camping bekend om de kleinschaligheid en persoonlijke aandacht. Hierdoor voel je je direct thuis en kun je echt tot rust komen. Het sanitair op de camping is ook zeker niet te missen. Het is schoon en goed onderhouden, wat zorgt voor extra comfort tijdens je verblijf. Al met al is charmecamping de Berken in Drenthe dé plek om even helemaal tot jezelf te komen en te genieten van al het moois dat deze charmante camping te bieden heeft.

Bekijk het kampeer- en huuraanbod van onze charmecamping!
Tentenveld

Ontdek de charme van het autovrije tentenveld

Op onze charmecamping in Drenthe ontdek je de charme van het autovrije tentenveld. Hier geniet je van de rust en ruimte zonder gestoord te worden door autoverkeer. De ruime tentplaatsen zijn voorzien van een picknickbank en bieden meer dan genoeg ruimte voor kinderen om te spelen in de natuur. Doordat er geen auto's rijden, kunnen kinderen veilig hun gang gaan. Dit zorgt voor een ontspannen sfeer en meer natuurbeleving. Het autovrije tentenveld is ook geschikt voor vouwwagens. Al met al is het autovrije tentenveld op onze natuurcamping in Drenthe een aanrader voor wie op zoek is naar rust, ruimte en gezelligheid.

Bekijk de beschikbaarheid op het autovrije tentenveld

Kamperen op een charme camping in Drenthe

Gasselterheide
Berkenstudio de luxe.jpg

Accommodaties op onze charmecamping

Accommodaties en voorzieningen zijn belangrijke aspecten bij het kiezen van een camping. Bij onze charmecamping in Drenthe zijn er verschillende accommodaties beschikbaar, waaronder chalets/kleine huisjes die geheel zelfvoorzienend zijn. Deze natuurhuisjes zijn rustig gelegen of staan op een veldje met speelgelegenheid, afhankelijk van wat je wenst. De huisjes hebben een overkapping of een uitschuifbaar zonnedoek, zodat gasten ook buiten kunnen genieten van het mooie weer. Er zijn ook speciale huisjes beschikbaar voor maximaal twee personen en het is mogelijk om een chalet te huren met of zonder hond. Glamping met een unieke kampeerervaring is mogelijk op deze charmecamping in Drenthe. Hier kan men genieten van de rust met de luxe van thuis. Naast de accommodaties is er ook een gezellige horecagelegenheid aanwezig op de camping, waar gasten kunnen genieten van een hapje en een drankje. Kortom, op de charmecamping in Drenthe zijn er diverse accommodaties en voorzieningen beschikbaar om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Glamping op onze charmecamping in Drenthe

Huur een chalet of studio op onze charmecamping

Klimmen en klauteren

Kindvriendelijke charmecamping

Een kindvriendelijke charmecamping in Drenthe is de ideale vakantiebestemming voor gezinnen met jonge kinderen. Op deze camping zijn er verschillende speeltuinen op de veldjes aanwezig waar kinderen zich kunnen vermaken terwijl ouders rustig genieten van hun kampeerplek of huur accommodatie. Daarnaast beschikt de camping over een binnenspeeltuin waar kinderen ook bij minder goed weer lekker kunnen spelen. Het animatieprogramma zorgt in de mei- en zomervakantie voor extra vermaak en plezier voor de kinderen, terwijl ouders even tijd voor zichzelf hebben. En niet te vergeten, het kindersanitair op deze charmecamping is perfect afgestemd op de behoeften van kinderen. Zo wordt het kamperen met kinderen een stuk comfortabeler en gemakkelijker. Kortom, een kindvriendelijke charmecamping in Drenthe biedt alles wat een gezin met jonge kinderen nodig heeft voor een geslaagde vakantie.

Bekijk de kindvriendelijke faciliteiten van onze camping!
Hunebed highway drenthe.jpg

Genoeg te beleven in de directe omgeving in Drenthe

Als je verblijft op een charmecamping in Drenthe, zijn er tal van activiteiten en bezienswaardigheden in de buurt die je niet mag missen. Zo kun je bijvoorbeeld prachtige fiets- en wandelroutes volgen door de mooie natuur van Drenthe. Ook kun je een bezoek brengen aan de indrukwekkende hunebedden die in de omgeving te vinden zijn. Een andere aanrader is het boomkroonpad, waar je kunt genieten van diverse wandelroutes en een spectaculair uitzicht vanaf grote hoogte. Voor een dagje uit met het hele gezin is Wildlands Adventure Zoo Emmen een echte aanrader. Natuurliefhebbers kunnen te voet het Drouwenerzand verkennen en fietsers kunnen het Nationaal park Drentsche Aa ontdekken. Kortom, op en rondom de charmecamping in Drenthe is genoeg te beleven voor jong en oud.

Bekijk wat u nog meer kunt doen in de omgeving

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Charmecamping Drenthe is zich bewust van het belang van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Het gebruik van zonnepanelen voor energieopwekking is dan ook een belangrijk onderdeel van de camping. Dit zorgt voor een verminderde CO2-uitstoot en een lagere energierekening.

Een ander belangrijk aspect is de scheiding van afval en recycling. Op de camping zijn er verschillende afvalbakken aanwezig waar gasten hun afval kunnen scheiden. Zo wordt er gezorgd dat er zo min mogelijk afval op de vuilnisbelt belandt en worden grondstoffen hergebruikt.

Ook het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen draagt bij aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Hiermee wordt voorkomen dat er schadelijke stoffen in het milieu terechtkomen.

Daarnaast wordt er op Charmecamping Drenthe ook aandacht besteed aan het beperken van waterverbruik. Zo worden er bijvoorbeeld waterbesparende douchekoppen gebruikt en worden gasten gestimuleerd om korter te douchen.

In de campingwinkel worden biologische en lokale producten aangeboden. Hierdoor wordt de lokale economie gestimuleerd en worden er minder kilometers afgelegd om voedsel naar de camping te brengen.

Tot slot wordt duurzaam transport zoals fietsen en wandelen gestimuleerd. Er zijn diverse fiets- en wandelroutes beschikbaar en er is ruimte om fietsen veilig te stallen. Zo wordt het gebruik van de auto tot een minimum beperkt en wordt er bijgedragen aan een duurzamere wereld.

Maak een prijsopgave of boek direct!

Geniet van de charme van de Drentse natuur!