Als u op vakantie gaat en wilt kamperen, zoekt u een camping die in de smaak valt bij het hele gezin. Campings zijn er namelijk in vele soorten en maten en een camping die geschikt is voor kleuters, is dit nog niet automatisch voor oudere kinderen. De truc is daarom om een gezinscamping te vinden die voldoende te bieden heeft voor zowel jong als oud. Dit zijn de criteria waaraan zo’n gezinscamping moet voldoen:

Voldoende speelmogelijkheden voor jonge kinderen

Iedere ouder weet het: jonge kinderen hebben energie te over. Op het campingterrein moeten daarom voldoende speelmogelijkheden aanwezig zijn. Bijvoorbeeld in de vorm van speeltoestellen, zodat de kinderen zich naar hartenlust kunnen vermaken in schommels, glijbanen, zandbakken en een verscheidenheid aan andere voorzieningen. Dit is de reden waarom Camping de Berken over zowel buitentoestellen als een groot overdekt speelcentrum beschikt.

Activiteiten voor jonge en oudere kinderen

Een echte gezinscamping biedt niet alleen voldoende faciliteiten, maar organiseert op eigen initiatief ook een variëteit aan activiteiten. Camping de Berken heeft hiervoor een speciaal animatieteam, dat in de mei- en zomervakantie zowel ’s ochtends als ’s middags diverse leuke activiteiten ontplooit. Denk hierbij onder meer aan knutselen en diverse spelvormen in het bos. Van speurtochten tot vossenjachten en van schatgraven tot hutten bouwen; deze activiteiten zijn ook leuk voor grotere kinderen.

WiFi voor oudere kinderen

Laten we eerlijk zijn: de huidige generatie kinderen vermaakt zich niet langer alleen met een draaitol of een voetbal. Zeker het leven van oudere kinderen speelt zich voor een belangrijk deel op internet af, waardoor een goede draadloze internetverbinding op het campingterrein noodzakelijk is om in contact te blijven met klasgenootjes en vrienden. Camping de Berken biedt snelle WiFi op het hele terrein, zodat u zeker weet dat uw kind in dit opzicht geen klagen heeft. En voor uzelf is het natuurlijk net zo handig!

Schone en hygiënische faciliteiten

Een van de eerste vereisten voor een gezinscamping is uiteraard de aanwezigheid van schone en hygiënische faciliteiten. Met name sanitairgebouwen dienen aan een minimale hygiëne-eis te voldoen, zodat uw kinderen prettig en gezond naar het toilet kunnen en een douche kunnen nemen. Camping de Berken houdt de sanitairgebouwen op het terrein daarom uitermate schoon en biedt daarnaast ook speciale campingplekken met privé sanitair.

Goede ligging voor activiteiten

Zeker als u langere tijd op een camping verblijft, is het verfrissend om er af en toe eens tussenuit te gaan. Camping de Berken is ideaal gelegen op de Hondsrug in Drenthe, waardoor het de uitvalsbasis bij uitstek vormt om diverse leuke gezinsactiviteiten te ontplooien. Van attractieparken tot fietsroutes en van restaurants tot zwembaden; op onze gezinscamping bent u altijd dicht in de buurt van een gezellige activiteit voor het hele gezin.

Publicatie datum : 30-11-2021

Nieuwste blogs en nieuwsartikelen

Nieuw voor het seizoen 2022

27-10-2022
Meer info

Hotelkamer in de natuur: beleef het in Drenthe!

30-11-2021
Meer info

Paardrijden in Drenthe? Verblijf op onze camping!

30-11-2021
Meer info

Golfen in Drenthe? Verblijf op onze camping!

30-11-2021
Meer info

Prachtige ANWB camping in Drenthe

30-11-2021
Meer info

De ideale camping om te mountainbiken in Drenthe

30-11-2021
Meer info