Veel Drentenaren weten dat Camping de Berken gelegen is middenin het wonderschone natuurgebied de Hondsrug. Maar wist jij al dat onze camping zich ook prachtig in het midden bevindt van meerdere nabij gelegen golfbanen? Hiermee vormt ons campingterrein de ideale uitvalsbasis voor iedereen die een heerlijke vakantie wil combineren met het uitoefenen van zijn favoriete sport.

De ultieme camping in Drenthe voor iedereen die wil golfen

Veel golfliefhebbers verblijven op Camping de Berken. En dat is niet zo vreemd, want wat ze aantrekt in de golfsport, trekt ze ook aan in onze camping. De serene rust, het veelzijdige groen en de weidsheid van het landschap; het zijn slechts enkele van de kenmerken die de Hondsrug zo populair maken bij zijn vele bezoekers.

Wie wil genieten van de groene omgeving, kan dat doen op meerdere manieren. Alleen al ontspannen zitten op de veranda van je huurchalet doet volgens onze campinggasten wonderen. Wil je iets actievers ondernemen, dan kun je ook gaan wandelen, mountainbiken of een van de vele attracties in de omgeving bezoeken. Bekijk hier onze top 10.

De echte golfliefhebber heeft echter alleen oog voor enkele specifieke attracties in de omgeving: namelijk de meerdere golfbanen die het gebied rondom de Hondsrug rijk is. Golfclub De Semslanden, Country Golf Ees en Golfpark Exloo zijn populair bij onze campinggasten. Maar ook de Drentsche Golf & Country Club, de Noord-Nederlandse Golf & Country Club en DGC de Gelpenberg zijn goede opties.

Golfbanen dicht in de buurt van onze camping in Drenthe

Het dichtstbij de camping gelegen is Golfclub De Semslanden. Op een afstand van 4 kilometer is het slechts luttele minuten rijden voordat je met je clubs op de baan staat. De 18-holes golfbaan, de driving- en oefenrange en 9-holes par-3 baan voor korte slagen zorgen ervoor dat golfliefhebbers van elk niveau hier aan hun trekken komen.

Ben je echter nog een absolute beginner en beschik je zelfs niet over je golfvaardigheidsbewijs (GVB)? Dan is de openbare baan van Golfpark Exloo een uitstekend alternatief. Het park is op een afstand van 13 kilometer weliswaar iets verder rijden, maar bevindt zich nog steeds zeer dichtbij de camping. Onze campinggasten prijzen onder meer de weidse vergezichten op de Hunzevallei vanaf de 18-holes golfbaan aan de Valtherweg.

De golfer die houdt van een uitdaging kan terecht op Country Golf Ees. De 18-holes golfbaan (gelegen op slechts 7 kilometer van de camping) biedt voldoende hoogteverschillen en glooiingen om het beste in de fanatieke golfer naar boven te halen.

Meer weten over een van bovengenoemde golfbanen? 

Meer informatie!

Publicatie datum : 15-05-2021

Nieuwste blogs en nieuwsartikelen

Kamperen met de meivakantie!

22-04-2022
Meer info

Bekijk nu online de beschikbaarheid!

05-01-2022
Meer info

Kamperen op de Hondsrug: wat is er te doen? Onze top 4 activiteiten

04-12-2021
Meer info

Nieuw voor het seizoen 2022

27-10-2021
Meer info

Kom met Hemelvaart of Pinksteren kamperen op Camping de Berken!

17-10-2021
Meer info

Luxe verhuuraccommodaties in Drenthe

07-10-2021
Meer info