Prachtige ANWB-camping in Drenthe

De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB waardeert Camping de Berken met maar liefst een 9,4. Ook is onze camping opgenomen in het rijtje van hoog aangeschreven ANWB Charme campings. In dit artikel leggen we uit waarom Camping de Berken zo hoog scoort bij deze Nederlandse toeristenorganisatie en aan welke eisen een ANWB-camping in Drenthe zoal moet voldoen.

Hoe werkt de ANWB-campinginspectie?

De ANWB voert elk jaar duizenden campinginspecties uit door heel Europa. Ook Camping de Berken is aan een dergelijke inspectie onderworpen en heeft hier in 2018 het predicaat ANWB Erkende camping mee verdiend. De hoge beoordeling door de ANWB blijkt overeen te komen met die van onze campinggasten, die ons op beoordelingsplatform Zoover met maar liefst een 9,1 waarderen.

Terug naar de campinginspectie van de ANWB. De inspecteurs van de organisatie beoordelen campings op vijf hoofdonderdelen: sanitair, terrein, zwemmen, recreatie en winkels & horeca. Alle elementen dus die voor de gemiddelde campingbezoeker van belang zijn. Het gemiddelde van alle scores op deze onderdelen vormt de uiteindelijke totaalscore voor een camping.

ANWB Charme Campings: kleine campings in Nederland of daarbuiten

Camping de Berken mag niet alleen de titel ANWB Erkende camping dragen, maar mag zich daarnaast rekenen tot het selecte gezelschap van ANWB Charme campings. Dit zijn campings die de toeristenorganisatie aanbeveelt bij kampeerders die zich volledig willen onderdompelen in ruimte, rust en natuur.

Alleen de meest idyllische plekjes in Europa komen in aanmerking voor het felbegeerde Charme-predicaat. De campings worden beoordeeld op onderdelen zoals kleinschaligheid, rust, uitzicht en omgeving. Bij Camping de Berken zijn we dan ook ongelooflijk trots dat onze kleine camping in Drenthe dit prachtige predicaat mag dragen.

Goedkope ANWB-camping in Drenthe gezocht?

Waarom is Camping de Berken nu zowel een ANWB Erkende camping als ANWB Charme camping? Het geheim schuilt hem in de combinatie van rust en faciliteiten. Alle ingrediënten zijn aanwezig om van je kampeervakantie een groot succes te maken. Van een campingwinkel en zwembad tot aan WiFi en privé sanitair op campingplaatsen.

Dit gaat echter geenszins ten koste van de rust op de camping. De ANWB benoemt in zijn beoordeling niet alleen de rustige ligging aan de rand van een natuurgebied, maar ook de natuurlijke beschutting door bomen rondom de campingplaatsen en het vele aanwezige natuurgroen. Bijkomend voordeel: onze kindvriendelijke camping in Drenthe is ook nog eens betaalbaar!

Top