Fietsen en wandelen in Drenthe

Fietsen

Camping de Berken is ideaal gelegen voor het maken van mooie fietstochten in Drenthe. U kunt zelf bepalen hoe ver u wilt gaan door de omliggende bossen, heidegebieden en brinkdorpjes. Vanaf de camping kunt u zo aansluiten op het fietsknooppuntennetwerk. In het “vergeten-boodschappen-winkeltje” zijn verschillende fietsroutes en kaarten te koop.

Wilt u een mooie fietstocht maken? Zie: Fietstocht langs Grolloo en Schoonloo

Bent u meer van het Mountianbiken? Mountainbike dan één van de mooiste mountainbikeroutes in Nederland.

Een fiets kunt u bij ons huren voor € 7,- per dag of € 35,- per week.

Voor het huren van e-bikes kunt u terecht bij Oosting rijwielverhuur in Gasselte (0599 564 686).

Wandelen

Vanaf de camping loopt u zo het prachtige natuurgebied “Het Drouwenerzand” in. Het Drouwenerzand is een uniek stuifzandgebied met heide, korstmossen en jeneverbesstruiken. Het gebied wordt begraasd door een kudde Drentse heideschapen. Dit mooie natuurgebied is aangewezen als Natura 2000 gebied en is het eerste Aardkundig Monument van Drenthe.

Er is een mooie wandeling uitgezet ( 4,5 km), die u kunt starten vanaf het eerste toiletgebouw op de camping. Tegenover de camping zijn 2 routes uitgezet door het natuurgebied van de Waterleiding Maatschappij Drenthe. In de nabij gelegen Staatsbossen, bij het Boomkroonpad, zijn diverse wandelingen in lengte variërend van 3 tot 16,5 km uitgezet. Stuk voor stuk unieke mogelijkheden om het mooie Drenthe te ontdekken.

Top