Veel gestelde vragen

Kamperen

Hoeveel verbruik aan elektra kan ik verwachten?

Elke plaats beschikt standaard over 10A (= 2300 Watt) met euro-aansluiting. Een upgrade naar 16A (=3680 Watt) is mogelijk d.m.v. bijbetaling van € 2,50 per dag.

Het tarief is € 0,60/kWh. Het gemiddelde verbruik voor een caravan is 3 - 4 kWh per dag. Dit betekent vaak dat u een koelkast heeft, een koffiemachine, waterkoker, mobiele telefoons oplaadt en licht verbruikt. Gemiddeld voor een caravan zijn de kosten dus € 1,80 á € 2,40 per dag.

Let op: Tenten en vouwwagens verbruiken over het algemeen bijna niets. (tenzij de elektrische verwarming veel aanstaat) Gemiddeld is het gebruik voor tenten en vouwwagens minder dan 1 kWh per dag.

Bij gebruik van elektrische verwarming(als deze lang aan staat), boiler, airconditioning of vloerverwarming kan dit verbruik oplopen tot ca. 8 - 20 kWh per dag). Dit komt sporadisch voor. Op de receptie kunnen wij u informeren over uw elektra verbruik. Storingen worden verholpen tussen 8.00 u. en 22.00 u.

Waarom zijn de tv-aansluitingen beperkt beschikbaar?

Om onze tarieven binnen de perken te houden is het voor ons niet mogelijk om meer dan 30 plaatsen te voorzien van een tv-signaal. U kunt dit aangeven bij uw boeking als u hierin geinteresseerd bent. Wij kunnen helaas niet garanderen dat deze nog beschikbaar zijn. Heeft u een schotel? Geef dit vooraf aan, zodat u zeker weet dat u een plaats heeft waar schotelontvangst te krijgen is.

Wat betekent 10 Ampère voor mij?

De standaard elektra aansluiting op de camper-, comfort, comfortXL en privé sanitair plaats is 10 Ampère. Dit betekent dat er tegelijkertijd 2200 Watt aan apparaten aan kunnen staan. Zeker bij het gebruik van een elektrische kachel dient er goed gekeken te worden naar de maximum hoeveelheid wattage van deze kachel. Vaak kan er dan geen waterkoker of koffiezetapparaat tegelijkertijd aan.

Mocht u meer apparaten tegelijkertijd willen gebruiken dan is het mogelijk om de maximale hoeveelheid Ampère op te schroeven naar 16 Ampère (3680 Watt). De extra kosten zijn € 2,50 per dag.

Wat betekent een plaats met kunstgras voor u?

Op de plek van de (voor)tent/luifel ligt een stukje kunstgras van 4 meter breed en 2,5 meter diep. Door deze grootte valt uw (voor)tent veelal over het stuk kunstgras heen. Dit betekent ook dat er een vaste opstelling van kracht is voor campers, caravans, tenten en vouwwagens. Mocht het zo zijn dat uw (voor)tent niet in z'n geheel over het kunstgras heen valt, dan mag u uw stalen haringen door het kunstgras slaan.

Op het kunstgras mag u elke mat leggen die u maar wilt. Veelal leggen onze gasten hier niets op vanwege het absorberende karakter van het kunstgras. Vóór het kunstgras mag alleen een doorgroeimat(mat met echte gaatjes) gelegd worden, maar het liefst niets. Zo blijft uw plaats altijd groen en schoon!

Welke tv-zenders hebben jullie en wat heb ik ervoor nodig om deze te ontvangen?

Qua tv-zenders kunnen wij geen garantie geven voor de zenders die wij kunnen aanbieden omdat we hierbij afhankelijk zijn van onze provider. Om de kanalen te kunnen weergeven heeft u hiervoor wel een tv met DVB-t tuner nodig. Er wordt geen analoog signaal meer doorgegeven. Mocht u twijfelen, dan kunt u het beste contact met ons opnemen.

Huren

Mogen er ook honden in een huurchalet, trekkershut of Berkenstudio?

Alleen in de 2-persoons Berkenstudio's en de 4-persoons huurchalets met hond zijn huisdieren toegestaan. In de andere huuraccommodaties zijn huisdieren niet toegestaan.

Algemeen

Kan ik (elektrische) fietsen huren op de camping?

Gewone fietsen zijn te huur bij de receptie. Deze zijn niet onbeperkt dus het is vaak wel verstandig als u van tevoren bij ons aangeeft dat u fietsen wilt huren. Dan kunnen wij deze voor u reserveren. Wij hebben dames en herenfietsen met voor- en/of achterzitjes. Ook hebben we één mama fiets te huur. De kosten zijn € 10,00 per dag of € 50,00 per week. Voor een stoeltje zijn de kosten € 1,00 per dag per stoeltje.

Elektrische fietsen zijn te huur in Gasselte bij Jaap Vos Rijwieltechniek. Hier zijn ook mountainbikes te huur.

Kan ik online ook meer dan 21 dagen boeken?

Op het moment kan dit nog niet. Wilt u langer blijven, dan kunt u het beste contact met ons opnemen voor de beschikbare plaatsen. 

Bent u benieuwd naar onze langere arrangementen? Klik dan hier

Wij verhuren geen seizoen- of jaarplaatsen meer. 

Zijn honden toegestaan?

Honden van onze kampeerders zijn toegestaan. Qua huuraccommodaties zijn honden alleen toegestaan in de 2-persoons Berkenstudio's en 4-persoons huurchalets met hond. Uw hond(en) dienen te allen tijden aangelijnd te zijn. Dus ook op uw plaats. Dit betekent dat uw hond(en) ingeschreven moet zijn en op de camping moet slapen.

Let op: Honden van bezoekers zijn niet toegestaan. Uw eigen hond mag dus ook niet op visite komen.