Omgeving

Gelegen midden op het Unesco Geopark de Hondsrug is de camping dé ideale uitvalsbasis om lopend of per fiets de verschillende unieke gebieden in Drenthe te ontdekken. Denk hierbij aan, het unieke natuurgebied “Het Drouwenerzand”, het beek- en esdorpenlandschap De Drentsche Aa, De Hunze Vallei en de diverse staatsbossen in de omgeving.

Camping de Berken ligt te midden van de typisch Drentse natuur en cultuur. Zo vindt u in de nabije omgeving: heidevelden, bossen, vennen, hunebedden, zandverstuivingen en pittoreske brinkdorpen. Het uitstekende fietsknooppuntennetwerk maakt deze omgeving van Drenthe uitermate geschikt om met de fiets te verkennen. U sluit vanaf de camping perfect aan op dit fietsnetwerk.

Dagattracties

Voor zowel kinderen als volwassenen zijn er in de omgeving veel leuke dagattracties, waardoor u zich geen moment zal vervelen. Denkt u maar aan Attractiepark Drouwenerzand, Wildlands Adventure ZooSprookjeshof Zuidlaren, verschillende zwembaden, het boomkroonpad, het hunebedcentrum in Borger of Joytime outdoor belevingspark in Grolloo. Al met al genoeg mogelijkheden om ook bij slecht weer een gezellig dagje uit te plannen.

Lees verder

Lekker uit eten?

In de naastgelegen Bistro kunt u genieten van de Drentse heide onder het genot van een hapje of een drankje. Maar mocht u eens wat anders willen, dan heeft Gasselte genoeg andere eetgelegenheden te bieden.

Lees verder

Actief op stap?

Wanneer u de omgeving actief wilt gaan verkennen, kunt u gaan geocachen of letterboxen. In de directe omgeving zijn verschillende schatten verstopt die door middel van coördinaten of hints te vinden zijn. En houdt u van golfen? Dan zijn er verschillende golfbanen in deze omgeving van Drenthe. Voor mountainbikers van elk niveau is er heel mooi mountainbikeparcours nabij de camping.

Top