Zwemmen

’t Nije Hemelriek (3 km.)

’t Nije Hemelriek, op 3 km. afstand, staat al jaren bekend als de perfecte plek om ’s zomers je handdoek op het zand neer te leggen en te genieten van zon, water en strand. Door het tropisch gekleurde water, de haast ondoordringbare bosjes die de waterplas omzomen en het witte strand zoeken veel mensen de verkoeling bij ’t Nije Hemelriek.
Daarnaast is er een speel- en zonweide met speeltoestellen, een kiosk voor de nodige versnaperingen en een toilettengroep met heren- en damestoiletten. En na het zonnen kunt u afkoelen en genieten op het terras van restaurant ’t Nije Hemelriek. ’t Nije Hemelriek is geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.

Voor meer informatie klik hier.

Speelvijver ’t Gasselterveld (3,5 km)

Vlakbij de speelvijver ’t Nije Hemelriek ligt zwemplas ’t Gasselterveld. Deze plas die in het midden ruim 50 meter diep is, is een voormalige zandafgraving. Aan de oostkant van de plas is een ondieper gedeelte gemaakt, waarbij een ballenlijn aangeeft waar het dieper wordt.
Het is een heerlijke plek waar je nu naar hartelust kunt zwemmen en zonnen. Omdat zwemvijver ’t Nije Hemelriek ernaast ligt, kun je gebruik maken van de horeca faciliteiten en toiletten bij deze plas. Speelvijver ’t Gasselterveld is geschikt voor alle leeftijden.

Subtropisch zwemparadijs Hunzedal (5 km.)

Het subtropische zwemparadijs van Hunzedal bestaat al vele jaren. Het zwemparadijs bestaat uit een 25- meter lang wedstrijdbad, een recreatiebad met een grote glijbaan, peuterbad, whirlpool en buitenbad. Ook is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de aanwezige sauna en zonnebank faciliteiten. Wanneer u tijdens of na het zwemmen honger of dorst krijgt, kunt u iets eten en/of drinken bij onze zwemmersbar die zich in de zwembad ruimte bevindt. Deze zwemmersbar is geopend in de weekenden en in vakanties.
In het subtropische zwembad is van alles mogelijk. Er wordt dan ook van alles georganiseerd voor jong en oud. Voor meer informatie klik hier.

Zwembad De Hunze (5 km.)

Zwembad de Hunze is een uniek verwarmd openlucht bad, met een prachtige zonneweide en apart kleuterbad. Voor de kleintjes is er een leuke glijbaan en diverse speeltoestellen op de zonneweide. De variërende waterdieptes zijn duidelijk gemarkeerd met drijvende scheidingslijnen. Het recreatiebad leent zich voor allerhande wateractiviteiten. Het diepe bad (25 meter) heeft 2 duikplanken en is tevens geschikt voor wedstrijden (5 startblokken). Het zwembad is onder toezicht van gediplomeerd personeel en geopend van begin mei tot begin september.
Voor meer informatie klik hier.

Zwembad het Zwanemeer in Gieten (5 km.)

Het zwembad is ideaal voor het trekken van wat baantjes, maar ook voor urenlang spetterplezier met het hele gezin. Het openluchtzwembad beschikt namelijk over een wedstrijdbad, maar ook over een recreatiebad met glijbaan, stroomversnelling, bruisbad etc. Voor de peuters en kleuters is er een afgescheiden peuterbad. Bij het zwembad kunt u comfortabel verblijven op het zandstrand of een van de terrassen, grasstroken, ligweide of parkbankjes. Het zwembad verhuurt ook ligbedden. Er is een speeltuin voor de jongste bezoekers. Elk seizoen worden er tal van activiteiten, entertainment en aquasportieve activiteiten georganiseerd.

Overig

Pagedal in Stadskanaal (16,5 km.)

Subtropisch zwemparadijs Tropiqua in Veendam (25 km.)

De bonte wever in Assen (24 km.)

 

Top