Het kampeerseizoen zit er op en de kinderen vermaken zich weer op school, met een weekje herfstvakantie als welkome onderbreking. Misschien neemt u ze mee het bos in om paddenstoelen te zoeken, staat er een attractiepark op het programma, of heeft u andere plannen. ‘Naar de camping’ hoort daar waarschijnlijk niet bij, want buiten de kampeergelegenheden met vooral vaste gasten, zijn de meeste seizoencampings al gesloten.

Best jammer, eigenlijk, want met die herfstkleuren is Drenthe misschien wel op zijn mooist. Maar kamperen bij kou en nat najaarsweer is verre van ideaal, dus hebben wij eind september de poort gesloten. Dat wil niet zeggen dat we stilzitten. We gebruiken deze periode voor groot onderhoud, zodat onze camping straks, als we op 1 april opengaan, weer helemaal spik en span is.

Een kindvriendelijke camping is een veilige camping

Alles krijgt een beurt: het terrein, het sanitair, onze trekkershutten, chalets en alle andere voorzieningen. Daarbij schenken we extra aandacht aan de speelvoorzieningen voor de kinderen, zoals de binnen- en buitenspeeltuin. We onderwerpen alle toestellen aan een strenge inspectie om er voor honderd procent zeker van te zijn dat alles veilig is. Immers, een kindvriendelijke camping dient op de eerste plaats een veilige camping te zijn.

Intussen denken we ook alweer na over onze recreatieprogramma’s voor het komende seizoen. We weten hoe gek kinderen daar op zijn en zagen ze de afgelopen zomer genieten van leuke thema’s als de dinosaurusweek en de sprookjesweek. We doen weer ons uiterste best om een fijn recreatieteam samen te stellen, dat elk jaar opnieuw een hoofdrol speelt in het succes van de activiteiten.

Wat kinderen stoer vinden

Als kindvriendelijke camping vragen we ons natuurlijk altijd af wat de kinderen van deze tijd nu eigenlijk leuk vinden aan kamperen. Daar stemmen we onze activiteiten zo goed mogelijk op af. Juist tijdens die gezamenlijke recreatie-activiteiten maken kinderen gemakkelijk vriendjes en vriendinnetjes ‘voor het leven’. Dat is nog altijd één van de grootste ‘attracties’ die kinderen tijdens het kamperen beleven.

Omdat kinderen zich op een kindvriendelijke camping in een veilige, afgeschermde en goed gecontroleerde omgeving bevinden, kunnen ze er met die nieuwe vriendjes en vriendinnetjes zelfstandig op uit. Om te ravotten, om avonturen te beleven. Dat is lekker stoer. En voor de ouders is dat ook niet gek, natuurlijk. Die hebben zo hun handen vrij om tot rust te komen, zonder zich zorgen te maken.

‘Op kindvriendelijke camping is zelfs afwassen leuk’

Een moeder die het kamperen met de kinderen nog maar net had ontdekt, schreef op haar lifestyleblog: ‘Op de camping hebben mijn kinderen niets nodig om zich te vermaken. Ze zijn de hele dag buiten, weer of geen weer. Ze ravotten, ze ontdekken van alles en ze delen hun avonturen met vriendjes en vriendinnetjes. Ze vinden het zelfs leuk om te helpen bij de afwas!’

Kijk, als we dat lezen zijn we extra gemotiveerd om ervoor te zorgen dat alles straks, in maart, weer spik en span en veilig is. Zodat u in het zomerseizoen weer naar gastvrij Drenthe kunt komen om ontspannen te genieten van een heerlijke kampeervakantie met de kids.

Publicatie datum : 15-03-2021

Nieuwste blogs en nieuwsartikelen

Kamperen met de meivakantie!

22-04-2022
Meer info

Bekijk nu online de beschikbaarheid!

05-01-2022
Meer info

Kamperen op de Hondsrug: wat is er te doen? Onze top 4 activiteiten

04-12-2021
Meer info

Nieuw voor het seizoen 2022

27-10-2021
Meer info

Kom met Hemelvaart of Pinksteren kamperen op Camping de Berken!

17-10-2021
Meer info

Luxe verhuuraccommodaties in Drenthe

07-10-2021
Meer info