Drenthe is rust, ruimte en genieten van gezonde boslucht. Als volwassenen hebben we daar ruimschoots genoeg aan, vakantietijd is immers bedoeld om te ontstressen. Maar of rust en ruimte uw kinderen boeien, is zeer de vraag. Kinderen willen ravotten en iets te ontdekken hebben. Ze willen avonturen beleven.

Wandelingen door de Drentse bossen lenen zich daar uitstekend voor. Er bestaan veel goed bewegwijzerde wandelroutes en er zijn altijd aanknopingspunten te vinden om er samen een soort ontdekkings- of puzzeltocht van te maken. Sla vooral het Strubben-Kniphorstbos niet over, waar de kinderen kennis kunnen maken met de oudste geschiedenis van de streek. Dit unieke bos is het enige archeologische reservaat van Nederland.

Kamperen in Drenthe is actief vakantie vieren

Het Strubben-Kniphorstbos is onderdeel van het uitgestrekte natuurgebied de Drentse Hondsrug, waarin ook camping de Bergen ligt. De vroegste geschiedenis komt er tot leven. Stel je voor: honderdduizend jaar geleden streken hier de neanderthalers neer en minstens vijfduizend jaar geleden lieten de hunebedbouwers hun mysterieuze sporen na.

In het bos staan nog twee van deze typisch Drentse grafmonumenten. En wie goed zoekt tijdens de wandeling, zal al snel de grafheuvels ontdekken die hier liggen. De hoogste draagt de sinistere naam ‘Galgenberg’. Ook lopen er nog duidelijk zichtbare karrensporen door het natuurgebied dat op de UNESCO erfgoedlijst staat. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een spannende en leerzame wandeling voor de jongste ontdekkertjes. Dat is zo bijzonder aan Drenthe: u kunt er lui ontstressen, maar ook actief met de kinderen vakantie vieren.

Drenthe is open voor kinderen

Eén van de grootste trekpleisters van Drenthe is uiteraard de nog onaangetaste natuur: bossen, heidevelden, vennetjes, beken. Je kunt er eindeloos struinen. Eén natuurgebied verdient een speciale aanbeveling: het Fochteloërveen, op de grens van Drenthe. Het is een indrukwekkend ‘leeg’ gebied, het laatste hoogveengebied van Europa. Er leven bijzondere dieren en er broeden zeldzame vogels. Neem de kinderen maar eens mee naar uitkijktoren ‘de Zeven’, of naar de vogelkijkhut.

Het aantrekkelijke van de Drentse natuur is dat de verschillende gebieden goed voor het publiek toegankelijk zijn. En wat de kinderen minstens zo aangenaam zullen vinden, is dat je met een zekere regelmaat pannenkoekenhuizen tegenkomt, waar je van de wandeling kunt bijkomen en de lekkere trek kunt stillen. Drenthe staat echt in alle opzichten open voor kinderen.

Van kinderboerderij tot attractiepark

Dat Drenthe uitgesproken kindvriendelijk is, blijkt ook uit de vele attracties die op de belevingswereld van kinderen zijn afgestemd. Van kinderboerderij tot pretpart, Drenthe heeft het. Niet voor niets luidt het provinciemotto: Drenthe doet wat met je. En dat geldt voor jong en oud. Aanraders zijn: Kabouterland in Exloo, Het Houten Pad van Theodoor, Attractiepark Sprookjeshof en de kinderboerderij in Roden. En ongetwijfeld slaan we nu nog een paar mooie attracties of bezienswaardigheden over.

Oh ja, vlakbij onze camping zelf ligt een geweldig pret- of attractiepark, waar uw kinderen zich veilig en naar hartenlust kunnen uitleven. Als ze daar tenminste nog energie voor hebben, nadat ze alle speeltoestellen op de camping zelf hebben uitgeprobeerd. Vergeet niet uw kampeervakantie in Drenthe vroegtijdig te reserveren!

Publicatie datum : 20-03-2021

Nieuwste blogs en nieuwsartikelen

Kamperen met de meivakantie!

22-04-2022
Meer info

Bekijk nu online de beschikbaarheid!

05-01-2022
Meer info

Kamperen op de Hondsrug: wat is er te doen? Onze top 4 activiteiten

04-12-2021
Meer info

Nieuw voor het seizoen 2022

27-10-2021
Meer info

Kom met Hemelvaart of Pinksteren kamperen op Camping de Berken!

17-10-2021
Meer info

Luxe verhuuraccommodaties in Drenthe

07-10-2021
Meer info