Wij mogen terugkijken op een mooi en druk seizoenmet wisselend weer. Het blijft trouwens leuk om te ervaren dat kinderen zich daar niks van aantrekken. Die gaan toch wel op avontuur, weer of geen weer. En als het al te gortig is, dan is er op veel campings ook binnen van alles te beleven. Wij hebben daar onze binnenspeeltuin en knutselzolder voor en daar wordt gretig gebruik van gemaakt.

Dat we een goed seizoen achter de rug hebben, met dagen dat alle plaatsen bezet waren, past in het algemene beeld dat kamperen weer helemaal in is. Het leek minder te worden maar aan alles is te merken dat Nederlanders er weer zin in hebben. Actuele cijfers over dit jaar zijn er nog niet, maar vorig jaar lieten verschillende onderzoeken zien dat het aantal verkochte campers en caravans gestaag toeneemt.

Gezinnen met kinderen zijn enthousiaste kampeerders

Ook de vele kampeershops die Nederland rijk is doen weer goede zaken. De opwaartse trend zette in 2016 in en gaat door. Wat de belangrijkste klantengroep is van de vele kampeerwinkels? Het zal u niet verbazen. Dat zijn jonge gezinnen met kinderen. Begrijpelijk. Als ouders weet je dat kinderen zich áltijd vermaken op een camping. En als kinderen de vakantie van hun leven hebben, geniet je ook als ouders van je welverdiende vrijheid.

Want dat is natuurlijk de essentie van kamperen: vrijheid. Je bent er samen echt uit en je neemt een ander ritme aan. Je bent het grootste deel van de dag buiten en ontmoet andere mensen. Je zit in een omgeving waar je energie van krijgt en waar elke dag nieuwe verrassingen in petto heeft. Even helemaal weg uit de dagelijkse sleur, zonder in te leveren op comfort. Want dat is het fijne van een moderne, goed onderhouden camping. Het comfortniveau doet nauwelijks voor dat van thuis onder.

Kamperen in of bij natuurgebieden

Er is nóg een trend. Steeds meer Nederlanders kiezen voor een kampeervakantie in eigen land. Ook dat geldt vooral voor gezinnen met jonge kinderen. Die herontdekken dat er in Nederland genoeg te beleven valt en verkiezen een nabije kampeerbestemming steeds vaker boven een vermoeiende dag in de auto met het risico op vakantiefiles.

Volgens de laatste cijfers is de verhouding tussen kamperen in eigen land en kamperen in het buitenland fiftyfifty. Daarbij is de toercaravan het meest populair, gevolgd door het chalet/bungalow. De camper staat op afstand op de derde plaats. Zowel in het buitenland als in Nederland kiezen steeds meer kampeerders voor het gemak van een volledig ingerichte huurtent. Het spreekt haast voor zich dat je ook in Drenthe een chalet kunt huren.

Een laatste ontwikkeling die ons plezier doet, is dat kampeerders die kiezen voor een luxe camping in eigen land een voorkeur hebben voor locaties in of dichtbij natuurgebieden. Voorwaarde is wel dat er genoeg te beleven is voor de kinderen. Een goede reden om voor Drenthe te kiezen. En om ons verhaal over comfort en gemak rond te maken: reserveren kan vanuit uw luie stoel via internet.

Publicatie datum : 01-10-2020

Nieuwste blogs en nieuwsartikelen

Kamperen met de meivakantie!

22-04-2022
Meer info

Bekijk nu online de beschikbaarheid!

05-01-2022
Meer info

Kamperen op de Hondsrug: wat is er te doen? Onze top 4 activiteiten

04-12-2021
Meer info

Nieuw voor het seizoen 2022

27-10-2021
Meer info

Kom met Hemelvaart of Pinksteren kamperen op Camping de Berken!

17-10-2021
Meer info

Luxe verhuuraccommodaties in Drenthe

07-10-2021
Meer info