Nu de winter aanbreekt en het kampeerseizoen mijlenver weg lijkt, is het goed om aan iets warms te denken. Daarmee doelen we niet op een kop hete chocolademelk of een glas glühwein, maar op een product dat de echter kampeerliefhebber zeker zal aanspreken: de slaapzak. Slaapzakken zijn er in allerlei uitvoeringen en in de juiste slaapzak ligt u er warmpjes bij.

Kampeerders die gebruikmaken van een caravan, trekkershut of chalet nemen steeds vaker van thuis hun comfortabele dekbed mee. Daar is helemaal niet mis mee, maar er kleeft een nadeel aan: dekbedden nemen in de auto veel ruimte in. Slaapzakken zijn veel lichter en compacter en bieden nauwelijks minder comfort dan u thuis gewend bent.

Beleef het echte kampeergevoel

Een slaapzak hoort gewoon bij het echte kampeergevoel. Komt u met de tent dan is een slaapzak ideaal om ’s nachts goed warm te blijven. Vergeet niet dat de nachten in Nederland ook ’s zomers behoorlijk kunnen afkoelen. Koude voeten houden u uit de slaap en dat is niet de bedoeling.

Er zijn drie soorten slaapzakken: de mummieslaapzak, de dekenslaapzak en de eivormige slaapzak. De eerste is alleen interessant voor winterkampeerders. Je zit er letterlijk als een mummie in ingepakt. De tweede, de dekenslaapzak, is de meest voorkomende. U kent deze uitvoering vast wel. Hij biedt optimaal ruimte en doordat u hem helemaal kunt openritsen, kunt u hem gebruiken als deken. Vooral als het ’s nachts erg warm is, kan dat een groot voordeel zijn.

Slaapzakken voor kinderen

Een echte trend in slaapzakkenland is de eivormige slaapzak. Deze ziet eruit als een futuristische cocon, biedt in het midden veel ruimte, maar is strakker en dus warmer bij de voeten en de hals. Het is een echte blikvanger en hij is verkrijgbaar in leuke, moderne kleuren, soms zelfs met een lekkere capuchon eraan vast.

Uiteraard zijn er ook speciale slaapzakken voor kinderen. Met zo’n hip eivormig model zult u ze zeker een plezier doen. Ze zijn er in de leukste prints en kleuren. Slapen als een prinses, of slapen als Freek Vonk, in een slaapzak met een stoer camouflagemotief, welke kinderen willen dat niet? Een leuk Sinterklaascadeau-idee, misschien.

Want laten we eerlijk zijn: voor de kleinste kampeerders is de kampeerervaring pas echt compleet met een eigen slaapzak. Daarmee kunnen ze ook een keertje beleven wat het is om te slapen onder de blote Drentse hemel. En zo’n kekke slaapzak neem je ook vol trots mee naar een pyjamafeestje!

Zin in een kampeervakantie? Bekijk onze kampeermogelijkheden!

Publicatie datum : 30-11-2021

Nieuwste blogs en nieuwsartikelen

Nieuw voor het seizoen 2022

27-10-2022
Meer info

Hotelkamer in de natuur: beleef het in Drenthe!

30-11-2021
Meer info

Paardrijden in Drenthe? Verblijf op onze camping!

30-11-2021
Meer info

Golfen in Drenthe? Verblijf op onze camping!

30-11-2021
Meer info

Prachtige ANWB camping in Drenthe

30-11-2021
Meer info

De ideale camping om te mountainbiken in Drenthe

30-11-2021
Meer info