‘Als de kinderen het naar hun zin hebben, is onze vakantie geslaagd’. Dat is voor veel ouders van jonge kinderen een belangrijk criterium bij de keuze van hun vakantiebestemming. Logisch, natuurlijk, want wat is mooier dan te zien dat je kinderen genieten tijdens hun vakantie. Maar cijfer jezelf niet weg! Hoe zorg je er als ouders voor dat je zelf ook zoveel mogelijk geniet?

Eindelijk dat boek lezen waar je door de drukte maar niet aan toekwam. Of even helemaal niks doen, lekker lui in je tuinstoel, in je hangmat of op een luchtbed. Of op je tablet een paar spannende tv-series ‘inhalen’, omdat je thuis geen tijd had om ernaar te kijken. Dat lukt alleen als je kinderen zichzelf vermaken en jou even niet nodig hebben. Creëer die tijd voor jezelf.

Kindvriendelijke camping is meer tijd voor jezelf

Door te kiezen voor kamperen op een kindvriendelijke familiecamping sla je twee vliegen in één klap: de kinderen hebben de tijd van hun leven en zullen zich geen moment vervelen en zelf heb je genoeg tijd om eens even helemaal lekker niks te doen en nergens aan te denken. Je weet dat je kinderen zich vermaken. En je weet vooral dat ze dat doen in een veilige, afgesloten omgeving, zodat je niet om het halfuur een kijkje hoeft te gaan nemen.

Kleine kinderen zijn eigenlijk gemakkelijke vakantiegangers. Het spreekwoord zegt niet voor niets: een kinderhand is gauw gevuld. De vakantie voor kinderen is vooral geslaagd als ze met andere kinderen kunnen spelen, als ze andere dingen kunnen doen en eten dan wat ze thuis ondernemen en voorgeschoteld krijgen, en als er genoeg activiteiten zijn. Dan heb je als ouders nergens omkijken naar.

Kamperen in Drenthe: ‘quality time’ in gezinsverband

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet samen van alles onderneemt tijdens de vakantie. Integendeel: de vakantie is juist bedoeld voor ‘quality time’ in gezinsverband. En dan is er nauwelijks een betere vakantiebestemming te bedenken dan kamperen in Drenthe. De unieke combinatie van natuur en cultuur biedt oneindig veel mogelijkheden voor gezamenlijke uitstapjes. Pas maar op, want voor je het weet zit je programma te vol.

Boswandelingen, puzzel- en zoektochten, zwerftochten over de Drentse heide, zwemmen en spetteren in natuurwater of een van de vele zwemparadijzen – het ligt allemaal binnen handbereik vanuit onze familiecamping. Ook is Drenthe de regio bij uitstek voor leuke, kleinschalige attractieparken en actief museumbezoek. Een dagje naar de stad? Je bent zo in Groningen, Assen of Emmen. Kun je daarna weer midden in de natuur ‘bijkomen’.

Niet de hele dag samen in touw

Maar je hoeft niet de hele dag samen in touw te zijn om zeker te weten dat je kinderen zich vermaken. Dát is het grote voordeel van onze kindvriendelijke camping in Drenthe. Wij bieden kinderen een veilige, afgebakende speelomgeving. Leuke speelplaatsen liggen op verschillende velden over onze camping verspreid. Zo vinden kinderen altijd de voor hen ideale speelplek en weet je als ouders dat er een oogje in het zeil wordt gehouden. Zit het weer even tegen? Niets aan de hand. Onze speciale binnenspeelplaats is er voor ingericht.

Is de vakantie geslaagd als de kinderen het naar hun zin hebben? Maar wil je stiekem toch ook genoeg ‘quality time’ voor jezelf hebben? Daar bestaat een eenvoudig recept voor: kies voor een kindvriendelijke kampeervakantie in het mooie Drenthe.

Publicatie datum : 30-11-2021

Nieuwste blogs en nieuwsartikelen

Nieuw voor het seizoen 2022

27-10-2022
Meer info

Hotelkamer in de natuur: beleef het in Drenthe!

30-11-2021
Meer info

Paardrijden in Drenthe? Verblijf op onze camping!

30-11-2021
Meer info

Golfen in Drenthe? Verblijf op onze camping!

30-11-2021
Meer info

Prachtige ANWB camping in Drenthe

30-11-2021
Meer info

De ideale camping om te mountainbiken in Drenthe

30-11-2021
Meer info