De lente. Wie verlangt er niet naar? Zeker na al die nattigheid en stormoverlast van de afgelopen dagen is het hoog tijd voor een zonnetje en wat mildere omstandigheden. Het seizoen van de kleine en grotere vakantie- en kampeerbeurzen is al aangebroken, waardoor we in ieder geval al min of meer in de lentesfeer raken – weer of geen weer.

Vorig jaar viel de lente in Drenthe lekker vroeg in. RTV Drenthe maakte op zondag 15 maart al een kleurrijke lentereportage met inspirerende beelden van bloeiende krokusvelden, bomen in knop en Drentse landgoederen die de deuren openden voor het publiek. In Assen steeg het kwik die dag boven de tien graden Celsius en de eerste citroenvlinder werd gespot.

Kamperen in Drenthe? Plan een dag voor de vlindertempel

Drenthe heeft iets met vlinders. In 1985 begon Dierenpark Emmen met de inrichting van een vlindertuin. Deze groeide uit tot een van de grootste en belangrijkste van Europa, met honderden vlindersoorten, waaronder veel zeldzame. De unieke ‘vlindertuin van Emmen’ groeide uit tot een trekpleister van wereldformaat.

Na dertig succesvolle jaren viel het doek. Maar niet helemaal, gelukkig. Het dierenpark van Emmen verhuisde in 2015 naar een nieuwe locatie en greep die verplaatsing aan voor een andere, op kinderen en beleving gerichte formule. De meeste dieren verhuisden mee, maar de vlinders niet. Wel werden er ruim voor de verhuizing heel veel extra struiken geplant waar vlinders graag eitjes op leggen. De planten verhuisden wel mee naar de nieuwe locatie. Met eitjes en al.

Dé expeditie voor alle jonge fans van Freek Vonk

Die eitjes vormden de basis voor de nieuwe vlinderpopulatie in het nieuwe dierenpark, dat nu Wildlands heet. Het heeft erom gespannen, want sommige vlindersoorten moeten lang wennen voor ze aan nageslacht denken, maar het is geweldig goed uitgepakt. Wildlands Emmen beschikt nu over een unieke vlindertempel waar bijzondere vlindersoorten te bewonderen zijn. De manier waarop is voor kinderen super.

De vlindertempel is zo dichtbegroeid, dat kinderen zich in een ware jungle wanen. Met name de vele jonge fans van Freek Vonk zullen genieten van deze bijzondere expeditie. Het ‘Freek Vonk-gevoel’ geldt trouwens voor het hele park, dat niet voor niets een Adventure Zoo wordt genoemd. Torens, touwbruggen, rivieren en heel veel wilde dieren die je vanuit de gekste hoeken en houdingen kunt bestuderen. Kinderen krijgen er geen genoeg van.

Kamperen in Drenthe: één groot avontuur

Hieruit blijkt maar weer dat kamperen in Drenthe één groot avontuur is. En wat is leuker om dat avontuur te beleven vanuit de leukste kindvriendelijke camping van Drenthe? Camping de Berken (vier sterren) ligt mooi centraal en midden in de natuur. Een dag naar de vlindertempel van Emmen mag zeker niet ontbreken, maar ook op de camping zelf kunnen de kleine avonturiers zich naar hartenlust uitleven. In een veilige, besloten omgeving. Maar dan moet het nog wel eerst even lente worden!

Publicatie datum : 05-02-2021

Nieuwste blogs en nieuwsartikelen

Kamperen met de meivakantie!

22-04-2022
Meer info

Bekijk nu online de beschikbaarheid!

05-01-2022
Meer info

Kamperen op de Hondsrug: wat is er te doen? Onze top 4 activiteiten

04-12-2021
Meer info

Nieuw voor het seizoen 2022

27-10-2021
Meer info

Kom met Hemelvaart of Pinksteren kamperen op Camping de Berken!

17-10-2021
Meer info

Luxe verhuuraccommodaties in Drenthe

07-10-2021
Meer info