Kom jij kamperen bij Camping de Berken? Bij ons bevind jij je midden op de Hondsrug tussen steden als Groningen, Emmen en Assen. Een ideale locatie, want in deze omgeving is meer dan genoeg te doen. Net als op onze camping. Voor iedereen die ook buiten het campingterrein regelmatig iets wil ondernemen, hebben wij een top 4 van activiteiten samengesteld:

1. Sprookjesachtige avonturen

In de belevingswereld van kinderen vloeien fantasie en realiteit vaak moeiteloos in elkaar over. Dat is zeker het geval als ze op pad gaan in de omgeving van de Hondsrug. Hier kom je namelijk nog kabouters tegen, bijvoorbeeld bij Kabouterland in Exloo en het Rijk der Kabouters in Eext. Laat je kind heerlijk dwalen door geheimzinnige hollen en mysterieuze kabouterbossen!

Andere sprookjesfiguren zijn er op de Hondsrug ook. Wat te denken van heuse cowboys en indianen in het speelparadijs Cowboy & Indianen Speelreservaat in Coevorden? Vlak in de buurt bevindt zich Plopsa Indoor Coevorden, waar je kind de hand schudt van favoriete televisiefiguurtjes als Maya de Bij, Mega Mindy en Wickie de Viking. Hebben jullie er nog steeds geen genoeg van? Breng dan ook zeker een bezoek aan Sprookjeshof Zuidlaren.

2. Spanning en sensatie

Ook voor de oudere kinderen valt er op de Hondsrug voldoende te beleven. Het gebied beschikt over meerdere spectaculaire attracties die landelijke bekendheid genieten. Een goed voorbeeld hiervan is Wildlands Adventure ZOO Emmen, waar je kind in één dag een onvergetelijke wereldexpeditie beleeft.

Wil je kind nog meer energie kwijt? Dan is Outdoor Klimpark Grolloo een uitstekende optie om de hele dag naar hartenlust te klimmen en ravotten. Voor maximaal spektakel voor het hele gezin gaan jullie naar Attractiepark Drouwenerzand met de leukste attracties voor jong en oud.

3. Historie en cultuur

Drenthe en het gebied rondom de Hondsrug staan bekend om de aanwezigheid van hunebedden. Het Hunebedcentrum Borger is in dat kader een interessant bezoek voor ouders waar ook kinderen nog wat van kunnen opsteken. Andere culturele en historische activiteiten vind je in de vorm van het openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord en het Veenpark in Barger-Campascuum. Maak kennis met de rijke (veen)historie van Zuidoost-Drenthe en waan je voor even in het verleden.

4. Verken de omgeving

Natuurlijk is er op de Hondsrug nog veel meer te doen. In dit prachtige gebied heb je aan een fiets of een paar wandelschoenen al voldoende om van alles te zien en te beleven. Wandel bijvoorbeeld door de historische dorpjes Zweeloo en Aalden of neem deel aan een natuurwandeling of thema-excursie.

Meer tips over de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving? Vraag het ons aan de receptie tijdens je verblijf op Camping de Berken. Wij wijzen je graag op de mooiste plekjes op de Hondsrug!

Publicatie datum : 04-12-2021

Nieuwste blogs en nieuwsartikelen

Kamperen met de meivakantie!

22-04-2022
Meer info

Bekijk nu online de beschikbaarheid!

05-01-2022
Meer info

Kamperen op de Hondsrug: wat is er te doen? Onze top 4 activiteiten

04-12-2021
Meer info

Nieuw voor het seizoen 2022

27-10-2021
Meer info

Kom met Hemelvaart of Pinksteren kamperen op Camping de Berken!

17-10-2021
Meer info

Luxe verhuuraccommodaties in Drenthe

07-10-2021
Meer info