Camping de Berken is de ideale uitvalsbasis voor iedereen die houdt van wandelen en fietsen. En is het specifiek mountainbiken dat jouw interesse heeft? Dan ben je bij ons helemaal aan het juiste adres. Onze camping ligt namelijk centraal in een prachtig mountainbikegebied in Drenthe! In dit artikel vertellen we alles wat je als fervent mountainbiker wilt weten.

De mooiste mountainbikeroutes in Drenthe bij jou om de hoek

Het Drentse landschap kenmerkt zich door zijn gevarieerde aangezicht. Van karakteristieke houtwallen tot klaterende beekjes en van kenmerkende hunebedden tot diepgroene bossen: de provincie heeft het allemaal. Het is dan ook niet zo gek dat je in deze variëteit van natuurschoon te gekke mountainbikeroutes vindt.

Die vind je in het bijzonder in de omgeving van Geopark De Hondsrug, een uitgestrekt natuurgebied in Drenthe dat gevormd is door de laatste ijstijd. En laat Camping de Berken nu net midden op De Hondsrug gelegen zijn! Twee geweldige routes om te mountainbiken dicht in de buurt van onze camping (startpunt respectievelijk Gieten-Gasselte en Exloo) vind je hier.

De beste faciliteiten voor jou en de kinderen

Ben je een ervaren mountainbiker? Dan kun jij je hart ophalen aan de gevarieerde mountainbikeroutes rondom onze camping in Drenthe. Heb je minder ervaring, dan kan het verstandig zijn om onder begeleiding te mountainbiken. In de omgeving zijn er meerdere opties om een mountainbike te huren inclusief de gewenste begeleiding.

Sta jij met je gezin op onze camping? Ook je partner en kinderen hoeven zich geen moment te vervelen als jij erop uit trekt op de mountainbike. Daar zorgen de faciliteiten op ons terrein wel voor. Je kinderen krijgen gegarandeerd geen genoeg van de vele speeltoestellen en activiteiten op de camping. Zijn ze oud genoeg? Dan kunnen ze met je mee op hun eigen mountainbike!

Verblijf in een trekkershut, studio of huurchalet

Je begrijpt het al: Camping de Berken is de uitvalsbasis bij uitstek voor liefhebbers van mountainbiking. De omgeving biedt een keur aan uitdagende mountainbikeroutes en ook op de camping zelf is het zeer aangenaam toeven. Je hebt een ruime keuze uit verschillende soorten campingplekken en andere overnachtingsmogelijkheden.

Ben je bijvoorbeeld met de camper op pad? Maak dan gebruik van een van onze speciale camperplaatsen. Ben je met de auto inclusief fietsdrager voor de mountainbike? Dan kun je ook verblijven in een comfortabele trekkershut, chalet/stacaravan. De opties zijn eindeloos als je vanaf onze camping wilt mountainbiken in Drenthe!

Publicatie datum : 14-07-2021

Nieuwste blogs en nieuwsartikelen

Kamperen met de meivakantie!

22-04-2022
Meer info

Bekijk nu online de beschikbaarheid!

05-01-2022
Meer info

Kamperen op de Hondsrug: wat is er te doen? Onze top 4 activiteiten

04-12-2021
Meer info

Nieuw voor het seizoen 2022

27-10-2021
Meer info

Kom met Hemelvaart of Pinksteren kamperen op Camping de Berken!

17-10-2021
Meer info

Luxe verhuuraccommodaties in Drenthe

07-10-2021
Meer info