Op zoek naar een prachtige ANWB camping in Drenthe? De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB waardeert Camping de Berken met maar liefst 4 sterren! Ook is onze camping opgenomen in het rijtje van hoog aangeschreven ANWB Charme campings. In dit artikel leggen we uit waarom Camping de Berken zo hoog scoort bij deze Nederlandse toeristenorganisatie en aan welke eisen een ANWB camping in Drenthe zoal moet voldoen.

Luchtfoto camping de berken2

Wat zijn ANWB campings?

De ANWB voert elk jaar duizenden campinginspecties uit door heel Europa. Campings worden hierbij beoordeeld op vijf hoofdonderdelen: sanitair, terrein, zwemmen, recreatie en winkels & horeca. Alle elementen dus die voor de gemiddelde campingbezoeker van belang zijn. Elk onderdeel krijgt een score en het gemiddelde van alle scores vormt de uiteindelijke totaalscore voor een camping.

ANWB camping in Drenthe

Ook Camping de Berken is door de ANWB niet overgeslagen de afgelopen jaren. Al jaren staan we in top 15 van alle ANWB campings in Drenthe en ieder jaar krijgen we een mooie beoordeling. In 2021 beloonde de ANWB ons zelf met de titel 'ANWB Erkende Camping' en een beoordeling van 9,4! Die hoge beoordeling komt mooi overeen met die van onze campinggasten zelf, die ons op beoordelingsplatform Zoover met maar liefst een 9,2 waarderen.

ANWB Charme Camping in Drenthe

Naast de titel 'ANWB Erkende Camping' mag Camping de Berken zich ook 'ANWB Charme Camping' noemen. Deze titel wordt alleen uitgedeeld aan campings die voldoen aan bepaalde richtlijnen op het gebied van kleinschaligheid, rust, uitzicht en omgeving. Charme Campings zijn ideaal voor kampeerders die op zoek zijn naar ruimte, rust en natuur. Daarnaast worden Charme Campings geroemd om hun gastvrijheid.

Maar niet zomaar iedere camping krijgt deze titel. Alleen de meest idyllische plekjes in Europa komen in aanmerking voor het felbegeerde Charme-predicaat. Bij Camping de Berken zijn we dan ook ongelooflijk trots dat onze kleine camping in Drenthe dit prachtige predicaat mag dragen.

Goedkope ANWB camping in Drenthe gezocht?

Waarom is Camping de Berken nu zowel een ANWB Erkende camping als ANWB Charme camping? Het geheim schuilt hem in de combinatie van rust en faciliteiten. Op onze camping zijn alle ingrediënten aanwezig om van je kampeervakantie een groot succes te maken. Van een campingwinkel en binnenspeeltuin tot aan WIFI en privé sanitair op campingplaatsen.

Maar ook in de omgeving van onze ANWB camping in Drenthe is genoeg te doen! Zo vindt u het natuurgebied het Drouwenerzand vlakbij de camping en zijn er vlakbij verschillende prachtige fiets- en wandelroutes te vinden. Liever een dagje weg met het hele gezin? Ook dan heeft u volop keuze.

Maar daarnaast is er op Camping de Berken zelf ook volop ruimte voor rust en ontspanning. Zo roemt de ANWB niet alleen onze rustige ligging aan de rand van een natuurgebied maar ook de natuurlijke  beschutting door bomen rondom de campingplaatsen en het vele aanwezige natuurgroen. Maar dat is niet alles: onze kindvriendelijke camping in Drenthe is ook nog eens betaalbaar!

Dus bent u op zoek naar een betaalbare, rustige en prachtig gelegen ANWB camping in Drenthe? Bekijk dan eens al onze accommodaties!

Publicatie datum : 17-04-2021

Nieuwste blogs en nieuwsartikelen

Kamperen met de meivakantie!

22-04-2022
Meer info

Bekijk nu online de beschikbaarheid!

05-01-2022
Meer info

Kamperen op de Hondsrug: wat is er te doen? Onze top 4 activiteiten

04-12-2021
Meer info

Nieuw voor het seizoen 2022

27-10-2021
Meer info

Kom met Hemelvaart of Pinksteren kamperen op Camping de Berken!

17-10-2021
Meer info

Luxe verhuuraccommodaties in Drenthe

07-10-2021
Meer info