Camping de Berken kent vele trouwe gasten die jaarlijks terugkomen voor een ontspannen verblijf. Maar de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen: het is niet alleen de camping zelf die het zo aantrekkelijk maakt om terug te keren. Minstens zo’n aantrekkingskracht heeft de prachtige Drentse omgeving waar je heerlijk kunt paardrijden en tal van andere activiteiten kunt ondernemen.

Ruiterroutes in Drenthe: ideaal voor een buitenrit

Hoewel de schoonheid en veelzijdigheid van de omgeving uniek zijn, richten we ons in dit artikel alleen op die ene activiteit die bij veel van onze campinggasten zo mateloos populair is: paardrijden. Het unieke landschap in Drenthe leent zichzelf uitstekend voor een buitenrit en dat geldt al helemaal voor het gebied rondom natuurgebied de Hondsrug.

En laat onze camping zich nu net in het hart van dit wonderschone gebied bevinden! Ben jij ook een fervent liefhebber van paardrijden en overweeg je een verblijf op onze camping? Weet dan dat op een steenworp afstand meer dan 90 kilometer aan ruiterroutes op je ligt te wachten. En dat in een gevarieerd landschap van natuur, bos en heide.

Camping in Drenthe met manege in de buurt

De ruiterroutes in Drenthe variëren qua uitdagingsgraad van eenvoudig tot moeilijk en zijn daarmee geschikt voor zowel absolute beginners als gevorderden. Ook voor kinderen die paardrijden is de omgeving bij de Hondsrug een waar paradijs. Dat komt niet alleen door het prachtige landschap, maar ook door de aanwezigheid van Manege Gasselte.

Deze gecertificeerde manege biedt alles wat de paardenliefhebber zich maar kan wensen en vormt daarmee het ideale startpunt van elke memorabele buitenrit. De manege is bovendien slechts 10 minuutjes lopen van Camping de Berken gelegen. Dit maakt de drempel om lekker te gaan paardrijden extra laag en verzekert je van talloze plezierige uurtjes in de Drentse buitenlucht.

Kamperen en paardrijden in Drenthe

Woon je reeds in Drenthe en in de buurt van de Hondsrug? Dan ben je gezegend met een prachtige woonomgeving waar je naar hartenlust op elk niveau kunt paardrijden. En zo niet? Dan is de oplossing simpel. Breng je vakantie door op Camping de Berken en maak er een echte paardrijvakantie van. Wedden dat het je een onvergetelijke ervaring oplevert?

Naast de uitgebreide mogelijkheden voor paardrijden in de omgeving, is het op Camping de Berken namelijk ook nog eens heel goed toeven! En dat uiteraard voor het hele gezin. Verblijf in een knusse trekkershut of een comfortabele chalet. En geniet van animatie voor de kinderen tot plekken met privé sanitair voor jezelf. De opties zijn eindeloos en we heten je graag welkom!

Publicatie datum : 17-03-2021