Camping de Berken is gesloten in de maanden tussen 1 oktober en 1 april. Maar ook in de maanden dat we open zijn, kan het soms koud zijn. Wil jij ervoor zijn dat je niet koud wordt tijdens koude dagen/nachten? Volg dan onze tips op om het tijdens jouw kampeertrip in elk geval niet al te koud te krijgen:

Hou jezelf droog

Met stip op één: hou jezelf goed droog. Als jij bijvoorbeeld met doornatte schoenen een wandeling maakt, beland je al snel in de problemen. Vocht zorgt namelijk voor afkoeling van je lichaam, terwijl juist dat de enige warmtebron is die je hebt. Je moet er daarom alles aan doen om je lichaam zo droog mogelijk te houden.

Gebruik daarom alleen waterdichte wandelschoenen en zorg ook voor waterdichte bovenkleding. Het liefst kies je daarnaast voor ventilerende onderkleding, want anders begin je al snel te zweten en ja – ook dat is vocht. Ga tot slot alleen slapen in droge kleren en ventileer ook je tent goed: ook de lucht die je zelf uitademt is namelijk vochtig.

Hou rekening met loze ruimte

Onder koude omstandigheden kan elke graad verschil maken. Het is daarom belangrijk om slim te zijn en bijvoorbeeld ook rekening te houden met de natuurkundige wetten van loze ruimte. Loze ruimte is alle ruimte die zich tussen jouw lichaam en kleding bevindt en hoe kleiner deze ruimte, hoe makkelijker hij is op te warmen.

Kies daarom voor nauwsluitende (maar wel comfortabele) kleding die de lijn van je lichaam zo goed mogelijk volgt. En ga slapen in een kleine tent zodat je de ruimte makkelijker opwarmt met je lichaamswarmte. Gebruik tot slot een nauwsluitende mummieslaapzak met capuchon die je strak kunt aantrekken zodat je zo min mogelijk warmte via je hoofd verliest.

Hou jezelf warm

Je kunt jezelf nog zo warm aankleden; als je bijvoorbeeld bij -10 in een sneeuwstorm op de grond gaat liggen, kom je natuurlijk in de problemen. Je eigen lichaam is de enige natuurlijke warmtebron die je bij je hebt en daarom is het belangrijk om het te allen tijde warm te houden. Warm blijven is namelijk een stuk makkelijker dan warm worden.

Blijf daarom zoveel mogelijk in beweging, laat je haar groeien en eet regelmatig om je stofwisseling op gang te houden. De kleinste details kunnen helpen om je lichaamswarmte te behouden. En krijg je het toch koud? Denk dan alvast aan de warme dagen die er weer komen gaan op Camping de Berken. Daar draait u toch ook warm voor!

Publicatie datum : 02-10-2020

Nieuwste blogs en nieuwsartikelen

Kamperen met de meivakantie!

22-04-2022
Meer info

Bekijk nu online de beschikbaarheid!

05-01-2022
Meer info

Kamperen op de Hondsrug: wat is er te doen? Onze top 4 activiteiten

04-12-2021
Meer info

Nieuw voor het seizoen 2022

27-10-2021
Meer info

Kom met Hemelvaart of Pinksteren kamperen op Camping de Berken!

17-10-2021
Meer info

Luxe verhuuraccommodaties in Drenthe

07-10-2021
Meer info