Wilt u graag kamperen in Drenthe? Groot gelijk! Drenthe is misschien wel de mooiste provincie van Nederland! Ruimte, rust en natuur, wat kan een mens nog meer willen. Benieuwd wat u kunt gaan doen in Drenthe rondom Camping de Berken? In deze blog geven we drie tips voor activiteiten in onze mooie provincie!

Gasselterheide

 Trek erop uit in de natuur

Wie gaat kamperen in Drenthe ontkomt er bijna niet aan: de natuur is overal! Op zoek naar een fascinerend landschap met hunebedden, vennen, bossen en zandverstuivingen? Allemaal te vinden in Drenthe! Breng een bezoekje aan Geopark de Hondsrug bijvoorbeeld of geniet van het stuifzandgebied het Drouwenerzand! Wandelen of lekker fietsen? Kan allebei!

Extra tip: tegenover onze camping vindt u een mooie wandelroute van zo’n 4,5 km. U kunt starten vanaf het eerste toiletgebouw op de camping. Daarnaast kunt u ook verschillende wandelroutes lopen in de Staatsbossen!

Maak er een actieve dag van

Voor wie gaat kamperen in Drenthe en houdt van wat uitdaging, blijf rustig ademhalen: ook voor de wat actievere mensen onder ons is er genoeg te doen!

Spring op de mountainbike

In Drenthe vindt u verschillende fietsroutes, zoals de route Gasselte/Gieten of Exloo. Alleen mountainbiken of onder begeleiding, het kan allebei!

Ga paardrijden

Slechts tien minuten van onze camping verwijderd vindt u Manege Gasselte. Hier kunt u in alle rust kennismaken met paardrijden. Een rit van één, twee of drie uur? Een dagtocht inclusief lunch? Kan allemaal. Ondertussen laten de medewerkers van de manege u de mooiste stukken natuur zien!

Betreed de golfcourt

Altijd al een keer willen golfen? Ook dat kan rondom Camping de Berken! Er bevinden zich maar liefst drie verschillende golfclubs rondom de camping. Van jong tot oud en van beginner tot gevorderde – iedereen is welkom om een balletje te slaan!

Ga met de hele familie op pad

Liever een uitje met de hele familie wanneer u gaat kamperen in Drenthe? Ook dat kan hopelijk snel weer wanneer de strengste coronamaatregelen worden opgeheven. Wat dacht u van attractiepark Drouwerzand? Of Sprookjeshof Zuidlaren? Of wordt het toch dieren kijken bij WILDLANDS Adventure Zoo Emmen? De opties voor een dagje weg met het hele gezin zijn eindeloos in Drenthe! Bekijk hier meer activiteiten.

Kamperen in Drenthe: genoeg te doen

Kamperen in Drenthe is nooit saai! Naast al deze activiteiten is er namelijk nog veel meer te doen - zeker met wat warmer weer! Wat dacht u bijvoorbeeld van lekker zwemmen in de verschillende zwembaden en natuurplassen die onze provincie rijk is? Of rondstruinen in oude Drentse dorpjes?

Kamperen in Drenthe bij Camping de Berken

Luchtfoto camping de berken

Bent u op zoek naar een mooie camping in Drenthe waar u kunt genieten van de schitterende omgeving en waar genoeg te ondernemen valt? Dat kan bij Camping de Berken! Onze camping bevindt zich in de prachtige natuur en vlakbij verschillende activiteiten. Daarnaast kunt u genieten van de gezellige Brasserie Flair en hebben we verschillende plekken met privé sanitair! Niet gek dus dat de ANWB onze camping waardeert met maar liefst 4 sterren!

Meer weten over kamperen in Drenthe bij Camping de Berken?

Bekijk hier onze kampeerplekken

Bekijk hier onze huuraccommodaties

Publicatie datum : 29-01-2021

Nieuwste blogs en nieuwsartikelen

Kamperen met de meivakantie!

22-04-2022
Meer info

Bekijk nu online de beschikbaarheid!

05-01-2022
Meer info

Kamperen op de Hondsrug: wat is er te doen? Onze top 4 activiteiten

04-12-2021
Meer info

Nieuw voor het seizoen 2022

27-10-2021
Meer info

Kom met Hemelvaart of Pinksteren kamperen op Camping de Berken!

17-10-2021
Meer info

Luxe verhuuraccommodaties in Drenthe

07-10-2021
Meer info