Camping de Berken is een kleinschalige natuurcamping bij het Drouwenerzand in Drenthe. Naast een prachtig natuurgebied is ook het attractiepark met de gelijknamige naam vlak bij onze camping te vinden. Benieuwd wat er allemaal te doen is in de omgeving Drouwenerzand? Lees dan snel verder.

Natuurgebied het Drouwenerzand

Kom tot rust in de prachtige omgeving van het natuurgebied het Drouwenerzand. Er zijn verschillende wandelroutes te lopen waarbij u zowel het bos, heide- en het stuifzandgebied bezoekt. Vanaf Camping de Berken is een mooie wandelroute van 4,5 km, die start vanaf het eerste toiletgebouw op de camping. Een wandeling over het Drouwenerzand is wat ons betreft ook een echte aanrader. Naast de prachtige natuur spot u hier ook de kenmerkende jeneverbessen en allerlei verschillende dieren, zoals heideschapen, reeën en verschillende vogels.

Andere wandelgebieden

Naast het Drouwenerzand bevinden zich nog meer mooie natuurgebieden rondom onze camping, zoals het Nationaal park de Drentsche Aa. En door de Staatsbossen kunt u wandelroutes van 3 tot 16,5 km lopen. Elke route brengt u langs de prachtige Drentse natuur. En vergeet ook zeker Geopark de Hondsrug niet, deze plek staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO!

Attractiepark Drouwenerzand

Naast het natuurgebied kunt u ook het attractiepark Drouwenerzand bezoeken, dat op slechts 700 meter van onze camping ligt! Dit attractiepark is het meest geliefde dagje uit onder kinderen. De prijs van dit attractiepark is inclusief vermaak, eten en drinken.

Andere attracties

Naast attractiepark Drouwenerzand zijn er nog meer mooie dagattracties te vinden rondom onze camping. Bekijk wilde dieren in WILDLANDS of beleef volop waterpret in het DX Adventurepark. Een bezoekje aan het Sprookjeshof of het Boomkroonpad is wat ons betreft ook een echte aanrader. Maar er zijn nog veel meer dagattracties te vinden rondom Camping de Berken.

Bekijk hier alle dagattracties

Plaatsen rondom het Drouwenerzand

Naast prachtige natuur en leuke dagattracties, kunt u natuurlijk ook een bezoekje brengen aan de plaatsjes rondom het Drouwenerzand. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Borger of Gasselte. Camping de Berken bevindt zich in het Drentse dorpje Gasselte, waar u nog kunt genieten van ouderwetse gastvrijheid. Maar ook het plaatsje Borger bevindt zich vlakbij. Borger is de hunebedhoofstad van Nederland. Maar liefst zestien van de 52 Drentse hunebedden staan hier in de directe omgeving. Ook het grootste exemplaar vind je in Borger. In het centrum van Borger vind je daarnaast veel gezellige winkels en terrasjes.

Camping in omgeving Drouwenerzand gezocht?

Op zoek naar een rustige camping vlak bij de prachtige natuur van het Drouwenerzand? Breng een bezoekje aan Camping de Berken! Op onze camping vindt u zowel huur- als kampeeraccommodaties. We hebben ook ruim 36 plaatsen met privé sanitair, zodat u zorgeloos van uw vakantie kunt genieten.

Meer weten over de omgeving Drouwenerzand? Of meer informatie over Camping de Berken? Neem gerust contact met ons op.

Of boek direct uw plaats of accommodatie!

Publicatie datum : 30-04-2021

Nieuwste blogs en nieuwsartikelen

Nieuw voor het seizoen 2022

27-10-2022
Meer info

Hotelkamer in de natuur: beleef het in Drenthe!

30-11-2021
Meer info

Paardrijden in Drenthe? Verblijf op onze camping!

30-11-2021
Meer info

Golfen in Drenthe? Verblijf op onze camping!

30-11-2021
Meer info

Prachtige ANWB camping in Drenthe

30-11-2021
Meer info

De ideale camping om te mountainbiken in Drenthe

30-11-2021
Meer info