Waar de een al jaren zweert bij zijn of haar camper, trekt de ander er liever op uit met de caravan. Hoe maakt u de keuze? En wat is de beste keuze voor een vakantie in Drenthe?

Caravan of camper?

In 2020 telde ons land ruim 427.000 caravans en 139.500 campers. Waar jarenlang de caravan de overhand had in ons land, is de laatste jaren een duidelijke stijging te zien van het aantal campers in Nederland. Het aantal campers is de afgelopen vijf jaar zelfs verdubbeld. Of u beter kunt kiezen voor een caravan of camper, hangt volledig af van uw situatie. Elk voordeel van een camper is vaak weer een nadeel van een caravan, en andersom. Daarom zetten we voordelen van beiden op een rijtje.

De voordelen van een caravan

Een van de voordelen van een caravan is dat deze vaak goedkoper in aanschaf is. Ook betaalt u hier geen wegenbelasting voor. Het grootste andere voordeel van een caravan is dat deze na aankomst vaak fungeert als een vakantiehuisje. U installeert uw caravan en kunt vervolgens eenvoudig de auto pakken. Ideaal voor wie er graag op uittrekt met de auto tijdens zijn of haar vakantie.

De nadelen van een caravan

Het nadeel van een caravan is dat deze op de weg minder hard mag dan een camper. Ook moet uw auto genoeg trekkracht hebben, maar dat hangt natuurlijk af van de grootte en het gewicht van de caravan. Daarnaast vinden veel mensen het rijden met een caravan lastiger dan met een camper. Een ander nadeel is dat het installeren van een caravan iets langer duurt dan bij een camper. Een caravan is dan ook vooral geschikt voor wie langer op één plek blijft. Maar ook dat is natuurlijk relatief.

De voordelen van een camper

Een van de grootste voordelen van een camper is dat het een huis en auto in één is. Dat geeft enorm veel vrijheid. Alles wat u nodig heeft, is binnen handbereik. Een camper is snel geïnstalleerd en onderweg geldt dezelfde maximum snelheid als voor personenauto’s. Dat betekent dat u sneller op uw bestemming bent dan met een caravan.

De nadelen van een camper

Het nadeel van een camper is dat deze duurder in aanschaf is. Ook moet hier wegenbelasting voor betaald worden. En vergeet ook niet de verplichte APK. Daarnaast bent u minder mobiel dan met een caravan, aangezien uw camper ook uw auto is. Wilt u dus iets bezoeken dat niet op fiets op loopafstand te vinden is? Dan zult u de hele camper weer moeten inpakken. Veel mensen met een camper blijven daarom steeds een paar dagen op een camping, om vervolgens weer verder te trekken. Maar met een goed paar fietsen komt u gelukkig ook al een heel eind.

Op vakantie met de caravan of camper in Drenthe

Of u nu meer houdt van een caravan of een camper, in Drenthe is het voor beiden heerlijk vakantievieren! Zeker op Camping de Berken, waar caravans en campers op álle comfortplaatsen mogen staan. Daarnaast beschikken we over vier speciale camperplaatsen (van ruim 70 m2) met verharding voor de wielen en een stuk kunstgras. Voor alle plekken geldt dat ze beschikken over een watertappunt, vuilwaterafvoer, tv-aansluiting, 10 ampère elektra (16 ampère mogelijk) en gratis Wifi.

Bovendien is Camping de Berken gelegen middenin de prachtige Drentse natuur. Ideaal voor vakantievierders die houden van wandelen en fietsen. Lees hier meer over de omgeving van onze camping.

Ook kamperen met een caravan of camper in Drenthe?

Bekijk hier al onze kampeeraccommodaties

Publicatie datum : 12-05-2021

Nieuwste blogs en nieuwsartikelen

Kamperen met de meivakantie!

22-04-2022
Meer info

Bekijk nu online de beschikbaarheid!

05-01-2022
Meer info

Kamperen op de Hondsrug: wat is er te doen? Onze top 4 activiteiten

04-12-2021
Meer info

Nieuw voor het seizoen 2022

27-10-2021
Meer info

Kom met Hemelvaart of Pinksteren kamperen op Camping de Berken!

17-10-2021
Meer info

Luxe verhuuraccommodaties in Drenthe

07-10-2021
Meer info