Camping de Berken is perfect gelegen voor de meest prachtige fietstochten. Daarom in deze blog: fietsen rondom Camping de Berken. Welke routes mag u niet missen?

 fietsen in drenthe

Fietsen rondom Camping de Berken

Camping de Berken is de perfecte camping voor een fietsvakantie in Drenthe. Niet alleen kunt u vanaf onze camping in Gasselte zo aansluiten op het fietsknooppuntennetwerk, u vindt er ook diverse andere fietsroutes. Benieuwd naar de mooiste fietsroutes rondom onze camping? We lichten er een paar voor u uit.

Flinten fietsroute

Op 1 km van Camping de Berken start de Flinten fietsroute bij knp 42. Via Borger, de hunebedhoofdstad van ons land, fietst u langs verschillende hunebedden naar Drouwen. Vooral het hunebed bij Bronneger is indrukwekkend, deze is namelijk ingelijfd door een enorme eikenboom. Zeker een bezoekje waard dus!

Bekijk de fietstocht hier

Fietsroute boswachterijen op de Hondsrug

De Hondsrug is een langgerekte zandrug die van Emmen tot aan Groningen loopt. Het is de bekendste van een geheel van zandruggen en stroomdalen. Op de Hondsrug zijn veel bossen te vinden.

Camping de Berken ligt tussen de knooppunten 42 en 2, vanwaar u deze route kunt volgen.

Op de route ligt Boswachterij Odoorn. Dit bosgebied is ontstaan aan het begin van de 19de eeuw. Hier zijn duizenden bomen geplant om zandverstuivingen op de woeste Drentse zandgronden tegen te gaan. Daarnaast was het bos bedoeld voor de houtproductie. Deze functie is tegenwoordig te verwaarlozen; het bos is nu vooral bedoeld voor natuur- en recreatiedoeleinden.

Boswachterij Exloo is een afwisselend gebied met loof- en naaldbossen, uitgestrekte heidevelden en stuifzandgebieden. De gevarieerde natuur en het glooiende landschap maken de omgeving van het – overigens ook mooie gelijknamige dorpje – zeker de moeite waard.

Fietsroute Boswachterijen op de Hondsrug

Mountainbikeroutes

Liever een wat actievere fietstocht? Naast normale fietstochten vindt u rondom onze camping ook prachtige mountainbikeroutes! Vlakbij de camping is er bijvoorbeeld de route Gasselte/Gieten, maar u kunt ook kiezen voor de Exloo route. Beiden brengen u langs de mooiste plekjes van de Drentse Hondsrug.

Meer informatie over mountainbiken

Andere fietsroutes

Naast deze fietsroutes zijn er natuurlijk nog veel meer gebieden rondom onze camping met de fiets te ontdekken! Wat dacht u bijvoorbeeld van een bezoek aan het Nationaal Park Drentsche Aa? Of een fietstochtje naar 't Gasselterveld, waar u een zandstrand en prachtig helderblauw water vindt? Benieuwd naar andere fietsroutes rondom of in de buurt van Camping de Berken? In onze receptie vindt u verschillende fietsknooppuntenkaarten om zo uw eigen fietsroute samen te stellen.

Camping de Berken – ideaal voor een fietsvakantie

Met zoveel mooie routes in de buurt is Camping de Berken ideaal voor een fietsvakantie. Korte of juist lange routes, fietsen langs natuurgebied of juist langs verschillende gezellige dorpjes – in Drenthe vindt u het allemaal.

Fietsverhuur

Heeft u uw eigen fiets niet bij zich? Dan kunt u bij ons een fiets huren voor € 8,- per dag of € 40,- per week. Kinderfietsen kosten € 5,- per dag of € 25,- per week. Maar let op, we hebben een beperkt assortiment. Mochten onze fietsen op zijn, dan kunt u gelukkig terecht bij Fietsverhuur Gasselte.

Meer weten over fietsen rondom Camping de Berken? Bekijk dan onze fietspagina!

Publicatie datum : 27-05-2021

Nieuwste blogs en nieuwsartikelen

Kamperen met de meivakantie!

22-04-2022
Meer info

Bekijk nu online de beschikbaarheid!

05-01-2022
Meer info

Kamperen op de Hondsrug: wat is er te doen? Onze top 4 activiteiten

04-12-2021
Meer info

Nieuw voor het seizoen 2022

27-10-2021
Meer info

Kom met Hemelvaart of Pinksteren kamperen op Camping de Berken!

17-10-2021
Meer info

Luxe verhuuraccommodaties in Drenthe

07-10-2021
Meer info