De afgelopen jaren is de populariteit van kamperen in eigen land flink toegenomen. Niet zo vreemd als je kijkt naar de oplopende temperaturen. Maar hoe blijft u koel op de camping? 

Een goed begin

Een goed begin is het halve werk zullen we maar zeggen, want het begint al bij het aanschaffen van de juiste kampeerspullen. Zo kan een luifel of schaduwdoek erg handig zijn wanneer u onder de volle zon kampeert. Let erop dat het doek de juiste UV-bescherming biedt. De meeste kwalitatief goede doeken zijn daarnaast waterdicht bij regen. Met het Nederlandse weer weten we het immers maar nooit. En koop als het even kan een dubbeldakstent, zodat warme lucht tussen twee lagen blijft hangen.

Zoek de verkoeling op

In de hitte willen we maar één ding: afkoelen!

Neem een duik

Wat is er lekkerder dan een frisse duik nemen wanneer het warm is? Vlakbij Camping de Berken vindt u gelukkig genoeg zwemfaciliteiten. Zo zijn speelvijver ’t Nije Hemelriek en zwemplas ’t Gasselterveld vlakbij. De ideale plekken om te zwemmen en zonnen. Liever naar een zwembad? Ook daarvan vindt u er meerdere in de omgeving van onze camping. Gaat u op vakantie met kinderen? Dan is een mini opblaaszwembadje voor de tent of caravan ideaal om even af te koelen.

Een frisse wind

Ook een goede koelkast of koelbox kan een uitkomst zijn tijdens een hittegolf. Genoeg ruimte in de auto? Dan kunt u er natuurlijk ook voor kiezen een ventilator mee te nemen. Extra tip: zet bevroren flessen water voor de ventilator om extra verkoeling te creëren. Investeren in een goede airco voor de caravan of camper is trouwens ook zeker een aanrader.

Koel de tent af

Haal in de avond de buitentent weg, zodat warme lucht kan ontsnappen. U kunt ook een emmer koud water over de tent gieten (voorzichtig!). Op die manier koelt de lucht in de tent ook weer af. Of leg warmhouddekens over de tent heen om hiermee warmte te reflecteren.

Doe rustig aan

Wellicht een open deur maar bij hitte is het belangrijk om gewoon wat rustiger aan te doen. Laat uw kinderen lekker op pad gaan met ons animatieteam en zoek zelf een schaduwplekje uit. Het is ten slotte vakantie! Zorg altijd voor voldoende drinken en vergeet niet om uzelf en uw kinderen goed in te smeren met zonnebrandcrème.

Vergeet ook zeker niet extra te letten op uw kampeerburen om oververhitting te voorkomen. En is het echt te warm? Dan is er rondom Camping de Berken gelukkig genoeg schaduw te vinden.

Publicatie datum : 22-07-2021

Nieuwste blogs en nieuwsartikelen

Nieuw voor het seizoen 2022

27-10-2022
Meer info

Hotelkamer in de natuur: beleef het in Drenthe!

30-11-2021
Meer info

Paardrijden in Drenthe? Verblijf op onze camping!

30-11-2021
Meer info

Golfen in Drenthe? Verblijf op onze camping!

30-11-2021
Meer info

Prachtige ANWB camping in Drenthe

30-11-2021
Meer info

De ideale camping om te mountainbiken in Drenthe

30-11-2021
Meer info