Je hond mee op vakantie: dit is waarom dat een goed idee is

Als je een hond hebt, weet je dat deze viervoeter soms beter kan klokkijken dan jij. Hij weet precies wanneer het etenstijd is, en kent de vaste tijden waarop je met hem mee naar buiten gaat. Tijdens de vakantie raak je uit je ritme (wat op zich niet erg is, want het is vaak een teken dat je lijf en geest kunnen ontspannen – het ‘even lekker helemaal niks’- principe), maar het kan fijn zijn als je toch iets van continuïteit hebt in je dagelijks leven. Als je je hond meeneemt op vakantie, is dat een stabiele constante factor. Dat gaat je ook helpen wanneer je weer terug bent van vakantie: het terug schakelen naar het normale dagelijkse leven zal veel makkelijker gaan wanneer je nog dezelfde routine hebt waar je je aan vast hebt gehouden.

Daarnaast is een groot voordeel (en we denken dat je hond het daar absoluut mee eens zou zijn): hij mag mee! Jouw hond is een onderdeel van je gezin. Er zijn veel uitstekende pensions in Nederland waar je je hond kunt laten logeren wanneer je weggaat op vakantie, maar hoe leuk is het dat hij samen met jou op vakantie kan! Vlakbij Camping de Berken vind je enorm veel fiets- en wandelroutes die je af kunt leggen. Als je gewend bent om te wandelen met de hond, is een wandelroute of fietsroute zonder hond toch minder leuk. Camping de Berken in het Drentse Gasselte heeft luxe hond vriendelijke accommodaties die je kunt huren, zodat jij en je viervoeter elkaar niet hoeven te missen tijdens de vakantie.  

Onze accommodaties

Camping de Berken heeft tijdens het ontwerpen van de Berkenstudio’s al rekening gehouden met een eventuele hond als gast. Zo hebben we ervoor gezorgd dat jouw hond alle ruimte heeft. en de veranda is voorzien van een hondenhekje. Vanaf 2023 bieden wij ook 4-persoons accommodaties aan waar honden zijn toegestaan. Deze accommodaties (nummer 97 en 117) liggen aan een speelveld.

Huisregels voor kamperen met de hond

Op het kampeerterrein van Camping de Berken moet de hond zijn aangelijnd. Ook in bepaalde buitengebieden moet hij aan de lijn, maar er zijn ook gebieden waar hij los mag lopen, lekker kan rondrennen en zich helemaal kan uitleven! De natuurgebieden in Drenthe het bezoeken zeker waard en jouw viervoeter zal het net zo mooi vinden als jij. Poepzakjes zijn verkrijgbaar op twee punten op de camping.

Er zijn volop wandelroutes rondom de camping waar je met de hond kunt wandelen, maar ook als je graag met de hond fietst, kan dat hier! Huur een fiets bij Camping de Berken.

Meer informatie over het kamperen met de hond vind je hier.

Publicatie datum : 27-08-2022

Nieuwste blogs en nieuwsartikelen

Laat je vakantie niet in het water vallen! Handige tips voor kamperen in de regen

11-12-2023
Meer info

Een chalet of een vakantiehuisje huren in Drenthe: ontdek de verschillen

06-12-2023
Meer info

Alles wat je moet weten voordat je met een tent gaat kamperen

21-11-2023
Meer info

4 x waarom je moet kamperen in de Drentse natuur

11-11-2023
Meer info

Nieuw in 2024

09-11-2023
Meer info

Help, het is slecht weer! 8 tips voor wanneer het buiten regent

19-07-2023
Meer info