Heb je een hond en ga je op vakantie? Bij een vakantie naar het buitenland komt een hoop geregel kijken. Als je ervoor kiest om de hond niet mee te nemen, is een pension of oppasadres noodzakelijk. Als je de hond wel meeneemt, moet je al snel denken aan de juiste inentingen en procedures, vooral wanneer je naar het buitenland gaat. Ook kan een lange (auto)reis voor de hond oncomfortabel zijn. Gelukkig kun je op veel campings in Nederland tegenwoordig je viervoeter meenemen! Zoals ook bij Camping de Berken in het Drentse Gasselte.

Een hond op de camping, kan dat wel?

Op veel campings is het toegestaan om je hond mee te nemen. Dit wordt vaak duidelijk aangegeven, soms verschilt het namelijk per plaats of een hond is toegestaan of niet. Op onze camping zijn honden overal welkom. Buiten het kampeerterrein is ruimte om de hond uit te laten en op de camping zelf hoort hij altijd aangelijnd te zijn. Daarnaast houden we in onze Berkenstudio’s extra rekening met de mogelijke aanwezigheid van huisdieren.

Veilig op reis met je hond

Het belangrijkste is dat een huisdier onderweg zo comfortabel mogelijk is. Gelukkig is Nederland qua reisafstand eigenlijk altijd wel goed te doen. De langste afstand die je kunt reizen binnen de Nederlandse grenzen ligt zo rond de 300 kilometer, en dat is van het uiterste noorden tot het verste zuidelijke puntje. De gemiddelde reisafstand voor een vakantie binnen Nederland zal daar ver onder liggen, en zal dus ook voor je huisdier het meest comfortabel zijn. De meeste honden zijn niet zo dol op autorijden (uitzonderingen daargelaten). Gelukkig ligt camping De Berken in het Drentse Gasselte, prima bereikbaar vanuit alle windstreken.

Een speciale transportbench is niet alleen handig voor onderweg, maar ook op de camping. Een bench doet immers ook dienst als slaapplaats en is een vertrouwd punt voor je hond om lekker te rusten op een wellicht toch vreemde plek.

Camping de Berken: hondvriendelijk kamperen in Drenthe

Als je komt kamperen op camping de Berken, zijn honden toegestaan (op alle kampeerplekken, en in onze tweepersoons Berkenstudio). Poepzakjes zijn verkrijgbaar op het terrein.

De natuurgebieden in Drenthe zijn waanzinnig mooi. Buiten de camping zijn er voldoende plekken waar je met de hond kunt wandelen. In bepaalde gebieden moet hij wel echt aangelijnd, maar er zijn ook gebieden waar hij los mag lopen, lekker kan rondrennen en zich helemaal kan uitleven! Ga bijvoorbeeld lekker wandelen in Geopark de Hondsrug, één van de restanten van mega-gletsjers uit de IJstijd. Nu een gebied met heide en groen, heuvelachtig landschap met veel te zien en veel te beleven.

Er zijn volop wandelroutes rondom de camping waar je met de hond kunt wandelen, maar ook als je graag met de hond fietst, kan dat hier! Op Camping de Berken kost een fiets huren slechts € 45,- per week (of € 9,- per dag).

Voor meer informatie over het kamperen met de hond op camping De Berken, kijk op onze website.

Publicatie datum : 02-07-2022