Zomervakantie? Ga kamperen in Drenthe!

De zomervakantie staat al bijna voor de deur. Heb jij al een vakantie geboekt of twijfel je nog steeds over wat je bestemming gaat worden? We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: vier je zomervakantie bij ons op Camping De Berken in Drenthe!

De voordelen van een Staycation

Steeds meer mensen hebben (opnieuw) kennis gemaakt met de voordelen van de zogeheten “Staycation”: vakantie vieren in eigen land. Zo is een vakantie in eigen land al snel een stuk voordeliger dan een zomervakantie naar het buitenland, vooral in het hoogseizoen.  

Vergeleken met een vliegvakantie is een vakantie in Nederland een stuk minder belastend voor het milieu. Ook steun je de lokale economie en de ondernemers die een hoop te lijden hebben (gehad) onder de huidige situatie. Dus als jij dit jaar klimaatvriendelijk op vakantie wil: blijf in Nederland, daar is ook genoeg moois te beleven.

Wil je je huisdier meenemen op zomervakantie? Dat is een stuk eenvoudiger dan wanneer je naar het buitenland gaat. Zoek van tevoren wel een camping uit waar honden zijn toegestaan! Op Camping de Berken in Drenthe kun je met een gerust hart je viervoeter meenemen. Lees hier meer over de faciliteiten voor de hond op onze camping.

Op zomervakantie in Drenthe

Drenthe is een provincie die bekend staat om zijn prachtige natuurgebieden en de bijzondere bezienswaardigheden. Wat is er dan zoal te doen? Een rondje Drenthe in het kort:

Cultuur en historie? Daar heb je in Drenthe meer dan genoeg mogelijkheden toe: Wat dacht je van het Hunebedcentrum in Borger? Vanaf Camping de Berken is dat maar een kwartiertje fietsen. Leer er alles over de hunebedden en de bijzondere tijden waarin men toen leefde.

Op een steenworp afstand van Camping de Berken vind je het Drouwenerzand Attractiepark. In 2021 is het park uitgeroepen tot leukste uitje van Drenthe door de ANWB, dus het is zeker een bezoekje waard. Dikke pret voor groot en klein! Ga je voor een ritje in de Hunebed8baan, de Wild West Swing of spetteren in het Waterplein? Wat je ook doet, in de zomervakantie heb je er in ieder geval mooi weer bij.

Nu kun je tijdens een wandeling over één van de mooie natuurgebieden al een hoop wilde dieren tegenkomen (zoals Drentse heideschaapjes of Schotse Hooglanders), maar voor het echte avontuur ga je natuurlijk naar Wildlands Adventure Zoo – slechts een kort ritje met de auto vanaf de camping.

Als je op Camping de Berken bent, ben je al in de buurt van Geopark de Hondsrug. Door de voorlaatste ijstijd (er waren er meerdere) zijn niet alleen enorme keien vanuit Scandinavië naar Drenthe meegevoerd, maar de kracht van het ijs heeft ook een blijvende indruk op de natuur gemaakt. De rivieren die onder het ijs stroomden zorgden voor het heuvelige landschap dat we vandaag de dag nog steeds kennen als de Hondsrug.

Over Camping de Berken

Op Camping de Berken vind je een groot scala aan kampeerplaatsen:

Ook kun je bij ons een trekkershut huren. Deze is met name geschikt als je op een fietsvakantie bent en zelf geen tent mee hebt. Maar natuurlijk kun je ook voor de luxere overnachting bij ons terecht:

Deze chalets en studio’s zijn van alle gemakken voorzien!

Last-minute zomervakantie boeken bij Camping de Berken in Drenthe? Bekijk het complete aanbod op onze website!

 

Publicatie datum : 05-07-2022

Nieuwste blogs en nieuwsartikelen

Laat je vakantie niet in het water vallen! Handige tips voor kamperen in de regen

11-12-2023
Meer info

Een chalet of een vakantiehuisje huren in Drenthe: ontdek de verschillen

06-12-2023
Meer info

Alles wat je moet weten voordat je met een tent gaat kamperen

21-11-2023
Meer info

4 x waarom je moet kamperen in de Drentse natuur

11-11-2023
Meer info

Nieuw in 2024

09-11-2023
Meer info

Help, het is slecht weer! 8 tips voor wanneer het buiten regent

19-07-2023
Meer info